Akupunktur

Akupunktur Aarhus hos sundtlegeme.dk har gode erfaringer med, at afhjælpe mange forskellige symptomer og lidelser.

Akupunkturbehandling er velkendt af de fleste, og kendt for at være effektiv til at afhjælpe mange akutte og kroniske symptomer / lidelser.

Sundtlegeme.dk i Århus er RAB registreret ved akupunkturbehandling. Akupunktør John Bregnhøj har et godt erfaringsgrundlag, og har hjulpet mange klienter.

  • Har du en sundhedsforsikring? mange dækker for behandling med akupunktur.
  • Har du fået en skade?, flere sundhedsforsikringer dækker for behandling med akupunktur.
  • Er du medlem af Sygeforsikringen Danmark? Der gives tilskud hos Sygeforsikringen Danmark

Der anvendes traditionel akupunktur, øreakupunktur, moderne akupunktur og andre akupunktursystemer. 

 

Hvordan virker akupunktur?

Akupunktur har til formål at genoprette en naturlig balance, så du igen får sundhed og harmoni tilbage i kroppen. Behandlingen baserer sig på princippet om, at kroppen og psyken skal være i balance for at holde sig sund. Akupunktur sender signaler, som er med til at stimulerer kroppens egne helbredende kræfter.

Du kan læse mere om akupunktur på sundhed.dk

Hvad kan akupunktur afhjælpe?

45 min. - 60 min. (første behandling 60 min.)

Hos sundtlegeme.dk er der mange gode erfaringer, med effekten af akupunkturbehandling. Nedenstående er der nogle eksempler tryk på link og læs mere 

Du kan få en samlet oversigt i nedenstående Akupunktur A-Z  

(der vil løbende blive tilføjet nye til oversigten).

Du er naturligvis altid velkommen til, at tage kontakt hvis du har spørgsmål, eller ikke kan finde hvad du leder efter. 

Hvilke symptomer og lidelser kan
behandles ved hjælp af akupunktur?

Der vil løbende blive tilført nye behandlinger til akupunktur indeks A - Z

Teorien om akupunktur, kort fortalt.

Akupunktur er baseret på en teori om, at der i kroppen er et mønster af energibaner (meridianer), hvori der er en energistrøm (Chi / Qi), den er af afgørende betydning for helbredstilstanden. Bliver energi-flowet nedsat, eller afbrydes det i en eller flere energibaner (meridianer) opstår der sygdom.

Generelt kan man sige, at meridianer styrer og giver næring til organerne især de indre. Til hvert organ er der knyttet egenskaber af fysiologiske, følelsesmæssige og mentale funktioner. Qi  kan man sige opstår imellem Yin og Yang. Sygdom kan opstå, hvis energistrømmen blokeres og energien ikke kan flyde frit. Akupunktur kan være med til at fjerne blokeringer og genoprette den naturlige balance.

Behandlingen bruges ved en lang række akutte og kroniske lidelser, forebyggende behandling samt generelt være med til at forbedre sundhedstilstanden.

Hvilke reaktioner/symptomer kan der være ved akupunkturbehandling?

Efter behandlingen kan der anses let rødme, og der kan forekomme ømhed ved indstikstedet hvilket er helt normalt. I sjældne tilfælde kan der opstå kvalme, svimmelhed eller en følelse af, at være opstemt. Akupunktur har en dybtegående og meget afslappende virkning på kroppen. Du kan dog i de første timer efter behandlingen føle dig træt eller søvnig. Alle symptomerne forsvinder hurtigt igen. Erfaringer viser, at der kan være en positiv effekt efter første behandling, alt afhængig af hvilken lidelse du bliver behandlet for. Effekten fra behandlingen sker som reglen gradvis med en positiv reaktion. Der kan i enkelte tilfælde ses en kortvarig forværring af symptomerne, som kan vare fra få timer efter behandlingen til et par dage. Dette betyder dog blot, at der har været en effekt med akupunkturen og ikke at der er sket en forværring.

Glade klienter

Akupunkturbehandling af nakkesmerter og smerter i venstre arm og fingre
- Jimmy Pedersen

15 år med nakkesmerter, og som nu var smerterne begyndt at gå ud i venstre arm og finger. Det umulige skete, at jeg aldrig havde troet kunne lade sig gøre.

Læs hele anbefaling

Behandling af rygestop, KOL (rygelunger), rygsmerter, stress og vrede.
- Alice T. Bojsen

Mit forbrug var dagligt 60 cigaretter dagligt, og startede med at ryge som 11. årige. Min rygetrang er fuldstændig væk, og har ikke røget siden. Jeg fik i alt 5 behandlinger. I forbindelse med rygestoppet blev jeg også behandlet for mit KOL, hvilken har medført at dette også er markant bedre.

Læs hele anbefaling

Behandling af nakkesmerter (hold i nakken), skuldersmerter, smerter i højre arm.
- Hanni Yassin

Akutte skuldersmerter, et stort hold i nakken og smerter ud i arm og finger. Efter at jeg havde fået 3. akupunktur behandlinger forsvandt smerterne, og både -nakken, skulderen, armen og finger kunne bruges igen helt normalt.

Læs hele anbefaling

Behandling for låst kæbeled og behandling af nakkespændinger
- Sissel

Jeg havde problemer med kæben, mit kæbeled var låst i en lukket position og blev derfor undersøgt hos tandlæge og kæbekirurg. Efter at jeg havde fået nogle behandlinger blev kæbeleddet normaliseret med akupunktur og massage.

Læs hele anbefaling

Behandling for kvalme under graviditet
- Gry Aakjær

Jeg fik voldsom kvalme under min graviditet. Den startede for alvor i uge 5-6. I uge 8 kom jeg hjem fra en uges ferie, hvor jeg havde ligget syg med opkast og gennemgribende kvalme – hele døgnet. Havde tabt mig meget og var meget drænet for energi. Jeg blev til sidst indlagt og fik drop, da jeg intet kunne holde i mig. Lægerne kunne ikke hjælpe, udover gode råd. Det var et mirakel ! Min kvalme forsvandt som dug for solen.

Læs hele anbefaling

 

Akupunkturbehandling af smerter i håndled, albue og ankel.

- Jette H.  Ikast

6 år med smerter i håndled og operation uden resultat. Lægerne havde opgivet mig. Jeg blev behandlet med akupunktur, og har ikke længere problemer med håndleddet. 

Hvad skal du vide før akupunkturbehandling? 

Drik lidt vand og sørg for at have spise lidt forinden. Det er en god ide at komme i god tid og være afslappet.

Hvordan foregår behandlingen? 45 min – 60 min. (første behandling er 60 min.)

Det starter med en kortere samtale og efterfølgende en undersøgelse om hvad dit problem er samt andre relevante oplysninger nævnes, der kan have indflydelse på din behandling. Efter undersøgelsen kan behandlingen starte. Nålene skal i gennemsnit sidde i 30 – 40 minutter. Når behandlingen er afsluttet, foretages en ny undersøgelse hvis det er muligt. Det er afhængig af hvilken lidelse, der behandles for, om der skal foretages en afsluttende undersøgelse.

Efterfølgende akupunktur behandlingen

Du vil blive spurgt om der er sket en forbedring. Er det muligt at måle effekten af behandlingen, gøres dette når behandlingen er afsluttet.

Husk at drikke rigeligt vand

Vær opmærksom på, at du efter behandlingen skal drikke rigeligt med væske. Det skyldes at behandlingen sætter gang i en udrensningsproces. Symptomer ved for lidt væskeindtag kan være hovedpine og/eller ubehag.

Hvilke spørgsmål stilles ofte om akupunkturbehandling?

Har du lyst til at høre mere?

Sundhedsordning f.eks. nedenstående forsikringer