Bestil tid

Har du nakkestivhed?

Ved nakkestivhed som begreb betyder, at man har nedsat evne til at bøje fremiver eller til siderne. Nakkestivhed er ikke så usædvanlig, som kan komme af en så banal til som at hovedpuden er for høj eller for lav. Det er sjælden at det er forbundet med alvorlige sygdomme, som hjernebetændelse og blødninger i hjernen.

Har du nakkespændinger eller smerter i nakken?

Hvad kan nakkespændinger og nakkesmerter skyldes?

  • Med spændinger eller smerter i nakken skal det forståes som, at det er i nakkeområdet. Det vil sige den øvre del af ryg, området op imod hovedet og skuldrene.
  • Spændinger er muskulært, men kan være forårsaget smerter. Smerter kan deles op i tre dele, smerter i nakkemuskler, -led, piskesmæd (whiplash) og smerter med udstrålende smerter i skulder, arme eller finger. Hvilket kan være nakkehvirvler der trykker på en nerve.
  • Smerter i nakken, stivhed i nakkemuskler, hold i nakken, diskus polas i nakken piskesmæld.

 


Læs mere om akupunkturbehandling

Hvad betyder et hold i nakken?

Et hold i nakken er kendetegnet ved smerter i nakke og skulder, bliver nakken låst i en skæv stilling.

Hvad er årsagen til et hold i nakken?

Et typisk eksempel er, at man har lagt forkert om natten og efterfølgende vågner med en stiv og smertefuld nakke. Det kan også skyldes ved en forstrækning ved fysiske aktivitet, eller ved nakkeskade.

Akupunktur imod nakkeproblemer

Sundtlegeme.dk har positive erfaringer med at behandle nakkeproblemer med akupunktur, hovedparten af klienterne har enten delvis eller helt blevet symptomfri.

Spændinger i nakken, nakkesmerter, hold i nakken, problemer med nakkehvirvel som er årsagen til smerterne, diskusprolaps i nakkehvirvler, piskesmæld (whiplash) og smerter som går ud i skulder, arm og finger.

Kontakt sundtlegeme.dk

(Hverdag mellem kl. 10 - 18)  

21 90 05 59

Kontaktformular

Fakta om nakkeproblemer

  • Nakkesmerter forekommer hyppigt. I de fleste tilfælde svinder smerterne helt uden mén.
  • Der kan være tale om nakkemyoser, eller nakkehold med smerter og stivhed.
  • Forandringer som følge af alder kan medføre forsnævringer omkring nerverødder, eller man kan udvikle en diskusprolaps med føleforstyrrelser og styringsbesvær af den ene arm og hånd.
  • Hvis man har vedvarende smerter fra nakken, bør man udredes for andre mere sjældne årsager som f.eks. gigtlidelser, whiplash eller ledskred.

Hvad kan årsagerne være til nakkesmerterne?

Smerter kan komme fra musklerne i nakken som kan skyldes, at skuldrene hæves. Det kan være ved ubevidst, at man belaster nakkemusklerne på en uhensigtmæssige og stress.  Spænder man musklerne ofte, bliver de irriteret som gør dem ømme og stive. 

Strammer man nakkemusklerne, kan det medføre et træk på hvor muskelsenerne hæfter fast på knoglerne hvilket er årsagen til  smerter i halshvirvlerne og hovedet.

Hvad er et piskesmæld? (whiplash)

Bliver hovedet kastet hurtigt bagover, kan det medføre at muskler, sener m.v. pludselig får et overstræk. Dette overstræk kan påvirke sener og muskelfibre m.v., og der kan opstå irritation af nerver hvilket skyldes vævsskader.

Efterfølgende bliver hovedet kastet fremover, hvilket har samme konsekvens. En forvridning kan være meget smertefuld, det kender man fra andre steder på kroppen som f.eks. ankel forvridning. Væv som kan få et overstræk, er som regel forbigående hvor det kan føles mere stift, og bevægelighed indskrænket.

Hvilke symptomer opstår ved en piskesmældsskade?  Symptomer kommer fra nakken og tilstødende dette områder, dette skyldes en skade i ledkapslen, diskus, muskler eller sener mellem halshvirvlerne. Nakkehvirvlerne kan få ligeledes en forstuvning.  

Er piskesmældet kraftig kan det betyde, at der også kan komme blivende brudskader eller forskydninger i led. Det at der kan opstå skader af nerverne, i dette tilfælde regnes det ikke for en piskesmældsskade.

De typiske symptomer på et piskesmæld vil være: Smerter, en følelse af stivhed i nakken, træthed, koncentrationsproblemer, i nogle tilfælde hovedpine og svimmelhed.  

Piskesmældsskader forbindes ofte trafik med en påkørsel bagfra, hvor hovedet voldsomt bliver kastet fremad og derefter tilbage igen. Påkørsler kan dog også ske fra siden med samme resultat. Det forekomme dog også ved f.eks. fald på ski, snowboard og ved faldskader.

Hvilke symptomer og lidelser kan
behandles ved sundtlegme.dk Århus akupunktur?

Har du lyst til at høre mere?

Glade klienter hos sundtlegeme.dk / akupunktur Aarhus

Nakkesmerter, smerter i venstre arm og fingre
- Jimmy Pedersen

Akupunktur behandling: 15 år med spændinger i nakken og smerter,  som nu var smerterne begyndt at gå ud i venstre arm og finger. Det umulige skete, at jeg aldrig havde troet kunne lade sig gøre.

Læs hele anbefaling

Rygestop, KOL (rygelunger), rygsmerter, stress og vrede.
- Alice T. Bojsen

Akupunktur behandling: Mit forbrug var dagligt 60 cigaretter dagligt, og startede med at ryge som 11-årig. Min rygetrang er fuldstændig væk, og har ikke røget siden. Jeg fik i alt 5 behandlinger. I forbindelse med rygestoppet blev jeg også behandlet for mit KOL, hvilken har medført at dette også er markant bedre.

Læs hele anbefaling

Spændinger i nakke, nakkesmerter (hold i nakken), skulder og -smerter i højre arm.
- Hanni Yassin

Akupunktur behandling: Akutte skuldersmerter, et stort hold i nakken og smerter ud i arm og finger. Efter at jeg havde fået 3 akupunktur behandlinger forsvandt smerterne, og både nakke, skulderen, armen og finger kunne bruges igen helt normalt.

Læs hele anbefaling

Låst kæbeled og behandling af nakkespændinger
- Sissel

Akupunktur og massage behandling: Jeg havde problemer med kæben, mit kæbeled var låst i en lukket position, og blev derfor undersøgt hos tandlæge og kæbekirurg. Efter at jeg havde fået nogle behandlinger blev kæbeleddet normaliseret med akupunktur og massage.

Læs hele anbefaling

Akupunktur behandling imod kvalme under graviditet
- Gry Aakjær

Akupunktur behandling: Jeg fik voldsom kvalme under min graviditet. Den startede for alvor i uge 5-6. I uge 8 kom jeg hjem fra en uges ferie, hvor jeg havde ligget syg med opkast og gennemgribende kvalme – hele døgnet. Havde tabt mig meget og var meget drænet for energi. Jeg blev til sidst indlagt og fik drop, da jeg intet kunne holde i mig. Lægerne kunne ikke hjælpe, udover gode råd. Det var et mirakel ! Min kvalme forsvandt som dug for solen.

Læs hele anbefaling

Smerter i håndled, albue og ankel.
- Jette H.  Ikast

Akupunktur behandling: 6 år med smerter i håndled og operation uden resultat. Lægerne havde opgivet mig. Jeg blev behandlet med akupunktur, og har ikke længere problemer med håndleddet...... 

Læs hele anbefaling


Ansigtslammelse, smerter i venstre arm og svært ved at bøje højre pegefinger 
- Lars Olsen

Akupunktur behandling: Jeg henvendte mig til sundtlegeme.dk for at forhøre mig om det var mulighed, at hjælpe mig med min ansigtslammelse. I 2008 fik jeg i venstre side en ansigtslammelse som efterfølgende begyndte, at brede sig til højre side. Heldigvis blev den højre side ikke så hårdt ramt.

Læs hele anbefaling

Immunforsvaret, bihulebetændelse og stress
- Sofie Rønde Rasmussen

Akupunktur behandling og øvelser: I en del år har jeg været let til at blive syg, og i en længere periode døjet med bihulebetændelse endvidere tendens til at føle mig stresset.

Læs hele anbefaling