Nakkespændinger, smerter i nakken eller piskesmæld (whiplash) – akupunktur Århus

Har du nakkespændinger eller smerter i nakken?

Akupunktur behandling imod spændinger i nakken, nakkesmerter, piskesmæld (whiplash), problemer med nakkehvirvler og diskusplolas i nakken.

Hos sundtlegeme.dk er der blevet behandlet rigtig mange med disse symptomer og med stor succes. Det er dog nogle som må opgives desværre, hovedparten af klienterne har enten delvis eller helt blevet symptomfri. Det er lige fra: Spændinger i nakken, nakkesmerter, hold i nakken, problemer med nakkehvirvel som er årsagen til smerterne, diskusprolaps i nakkehvirvler, piskesmæld (whiplash) og smerter som går ud i skulder, arm og finger.

Læs mere om akupunkturbehandling

 

Årsagen til nakkespændinger og nakkesmerter.

  • Med spændinger eller smerter i nakken skal det forståes som, at det er i nakkeområdet. Det vil sige den øvre del af ryg, området op imod hovedet og skuldrene.
  • Spændinger er muskulært, men kan være forårsaget smerter. Smerter kan deles op i tre dele, smerter i nakkemuskler, -led, piskesmæd (whiplash) og smerter med udstrålende smerter i skulder, arme eller finger. Hvilket kan være nakkehvirvler der trykker på en nerve.
  • Smerter i nakken, stivhed i nakkemuskler, hold i nakken, diskus polas i nakken piskesmæld.

 

Fakta om nakke problemer

  • Nakkesmerter forekommer hyppigt. I de fleste tilfælde svinder smerterne helt uden mén.
  • Der kan være tale om nakkemyoser, eller nakkehold med smerter og stivhed.
  • Forandringer som følge af alder kan medføre forsnævringer omkring nerverødder, eller man kan udvikle en diskusprolaps med føleforstyrrelser og styringsbesvær af den ene arm og hånd.
  • Hvis man har vedvarende smerter fra nakken, bør man udredes for andre mere sjældne årsager som f.eks. gigtlidelser, whiplash eller ledskred.

Hvad kan årsagerne være til nakkesmerterne?

Bliver hovedet kastet hurtigt bagover, kan det medføre at muskler, sener m.v. pludselig får et overstræk. Dette overstræk kan påvirke sener og muskelfibre m.v., og der kan opstå irritation af nerver hvilket skyldes vævsskader.

Efterfølgende bliver hovedet kastet fremover, hvilket har samme konsekvens. En forvridning kan være meget smertefuld, det kender man fra andre steder på kroppen som f.eks. ankel forvridning. Væv som kan få et overstræk, er som regel forbigående hvor det kan føles mere stift, og bevægelighed indskrænket.

Hvad er et piskesmæld? (whiplash)

Hvilke symptomer opstår ved en piskesmældsskade?  Symptomer kommer fra nakken og tilstødende dette områder, dette skyldes en skade i ledkapslen, diskus, muskler eller sener mellem halshvirvlerne. Nakkehvirvlerne kan få ligeledes en forstuvning.  

Er piskesmældet kraftig kan det betyde, at der også kan komme blivende brudskader eller forskydninger i led. Det at der kan opstå skader af nerverne, i dette tilfælde regnes det ikke for en piskesmældsskade.

De typiske symptomer på et piskesmæld vil være: Smerter, en følelse af stivhed i nakken, træthed, koncentrationsproblemer, i nogle tilfælde hovedpine og svimmelhed.  

Piskesmældsskader forbindes ofte trafik med en påkørsel bagfra, hvor hovedet voldsomt bliver kastet fremad og derefter tilbage igen. Påkørsler kan dog også ske fra siden med samme resultat. Det forekomme dog også ved f.eks. fald på ski, snowboard og ved faldskader.

 

læs mere på sundhed.dk 

 

 

 

 

Hvilke symptomer og lidelser kan
behandles ved sundtlegme.dk Århus akupunktur?

Har du lyst til at høre mere?

Glade klienter hos sundtlegeme.dk akupunktur Aarhus

Behandling imod nakkesmerter og smerter i venstre arm og fingre
- Jimmy Pedersen

15 år med spændinger i nakken og smerter,  som nu var smerterne begyndt at gå ud i venstre arm og finger. Det umulige skete, at jeg aldrig havde troet kunne lade sig gøre.

Læs hele anbefaling

Behandling for rygestop, KOL (rygelunger), rygsmerter, stress og vrede.
- Alice T. Bojsen

Mit forbrug var dagligt 60 cigaretter dagligt, og startede med at ryge som 11-årig. Min rygetrang er fuldstændig væk, og har ikke røget siden. Jeg fik i alt 5 behandlinger. I forbindelse med rygestoppet blev jeg også behandlet for mit KOL, hvilken har medført at dette også er markant bedre.

Læs hele anbefaling

Behandling imod spændinger i nakke og smerter (hold i nakken), skuldersmerter, smerter i højre arm.
- Hanni Yassin

Akutte skuldersmerter, et stort hold i nakken og smerter ud i arm og finger. Efter at jeg havde fået 3 akupunktur behandlinger forsvandt smerterne, og både nakke, skulderen, armen og finger kunne bruges igen helt normalt.

Læs hele anbefaling

Behandling for låst kæbeled og behandling af nakkespændinger
- Sissel

Jeg havde problemer med kæben, mit kæbeled var låst i en lukket position og blev derfor undersøgt hos tandlæge og kæbekirurg. Efter at jeg havde fået nogle behandlinger blev kæbeleddet normaliseret med akupunktur og massage.

Læs hele anbefaling

Behandling imod kvalme under graviditet
- Gry Aakjær

Jeg fik voldsom kvalme under min graviditet. Den startede for alvor i uge 5-6. I uge 8 kom jeg hjem fra en uges ferie, hvor jeg havde ligget syg med opkast og gennemgribende kvalme – hele døgnet. Havde tabt mig meget og var meget drænet for energi. Jeg blev til sidst indlagt og fik drop, da jeg intet kunne holde i mig. Lægerne kunne ikke hjælpe, udover gode råd. Det var et mirakel ! Min kvalme forsvandt som dug for solen.

Læs hele anbefaling

Behandling imod smerter i håndled, albue og ankel.
- Jette H.  Ikast

6 år med smerter i håndled og operation uden resultat. Lægerne havde opgivet mig. Jeg blev behandlet med akupunktur, og har ikke længere problemer med håndleddet...... 

Læs hele anbefaling


Behandling imod ansigtslammelse, smerter i venstre arm, svært ved at bøje højre pegefinger 
- Lars Olsen

Jeg henvendte mig til sundtlegeme.dk for at forhøre mig om det var mulighed, at hjælpe mig med min ansigtslammelse. I 2008 fik jeg i venstre side en ansigtslammelse som efterfølgende begyndte, at brede sig til højre side. Heldigvis blev den højre side ikke så hårdt ramt.

Læs hele anbefaling

Behandling af immunforsvaret, bihulebetændelse og stress
- Sofie Rønde Rasmussen

I en del år har jeg været let til at blive syg, og i en længere periode døjet med bihulebetændelse endvidere tendens til at føle mig stresset.

Læs hele anbefaling