Bindevævsmassage Aarhus

Bindevævsmassage udføres med kopper og manuel behandling. Behandlingen er rigtig god og effektiv til, at løsnet muskelspændinger og øge blodcirkulationen som giver liv til musklerne på ny. Bindevævsmassage adskiller fra traditionel massage ved, at løsne bindevævssystemet for spændinger, og det bliver lettere at slippe de psykiske problemer, der er relateret til den fysiske spænding. Det har en gavnlig effekt på fysiske skavanker, stress og du føler du har mere energi og overskud. (se mere om fordele ved bindevævsmassage nedenstående).

Når kroppen modtager bindevævsmassage hjælpes den til, at smidiggøre ømme muskler og udrense affaldsstoffer, som er med til at øge musklernes evne til, at arbejde mere frit. Bindevævsmassage kan med stor fordel kombineret med andet behandling, som f.eks. massage eller akupunktur.

Kan bindevævsmassage øge bevægeligheden af muskler og led?

30 min. - 45 min.

Bindevævet i kroppen findes i underhuden, omkring knogler, muskler og i organer. Et spændt bindevæv nedsætter bevægeligheden, der kan give smerter.

Massageformen har indvirkning på nervesystemet, muskler og bindevævet. Dette omfatter både spænding i muskelsystemet og reguleringen af de indre organers funktion.

Når der arbejdes med bindevævsmassage løsnes hele bindevævssystemet, såsom muskelhinder, sener, ledbånd og knoglehinder. Spændte områder i bindevævet, er der hvor kroppen oplagrer minder fra fysiske eller følelsesmæssige traumer. Ved at løsne bindevævssystemet for spændinger, bliver det lettere at slippe de psykiske problemer, der er relateret til den fysiske spænding. Elasticiteten har stor betydning for, at bindevævet klarer sine opgaver, der bl.a. er at holde knoglerne på plads.

Bindevævsmassage kan anvendes som forebyggende behandling 6 – 8 gange om året.

Læs mere om akupunktur her.

 

Hvad er vigtigt at vide om bindevævsmassage?

Hvad kan årsager være til muskelspændinger og myoser?

De fleste har prøvet at have muskelspændinger, eller myoser et eller andet sted på kroppen. Myoser er små eller større ømme områder i musklerne, som føles som små hårde ”kugler”, hvor affaldsstoffer fra musklernes stofskifte har ophobet sig. Denne ophobning af affaldsstoffer sker, fordi der ikke er tilstrækkelig gennemstrømning af blod i den pågældende del af musklen. Blod fører både ilt og næringsstoffer til musklerne, men fører også affaldsstoffer og CO2 væk fra musklerne. Når der ophobes affaldsstoffer i musklerne, går de ind i en blivende spænding hvilket gør det vanskeligt for kroppen, at genoprette den naturlige balance.

Grunden til, at der opstår muskelspændinger kan for eksempel være dårlige arbejdsstillinger, ensidige bevægelser, stress, smerter, overdreven eller forkert brug af musklerne. Symptomerne fra spændingerne varierer i forhold til hvor de sidder, - og hvor spændte musklerne er. Ofte vil der være en smerte forbundet med spændingerne.

Hvilke reaktioner/ symptomer kan du få ved bindevævsmassage?

Reaktioner / symptomerne forsvinder som regel efter et døgn

Oplever du reaktioner kan det skyldes:

  • En øget udskillelse af affaldsstoffer
  • Kroppen bruger mere energi for at hele sig selv
  • Du kan få en følelse af at muskulaturen er øm
  • Øget vandladningstrang
  • Urinen er lidt mørkere og den lugter lidt
  • Træthed
  • Dårlig ånde
  • Dårlig smag i munden kan forekomme
  • Du kan opleve at være mere kuldeskær
  • Hvis du ikke har indtaget mad og drikke før behandlingen, kan du blive utilpas

 

Hvilke spørgsmål stilles der oftest til bindevævsmassage?

Har du lyst til at høre mere?