Vægttab

Vægttab - Tab dig med akupunktur

Har du let ved at tage på og let til søde sager? Få hjælp nu til at øge forbrændingen og mindre trang til søde sager

Vægttab

En Helhedsorienteret tilgang til Vægttabsfremme gennem Akupunktur

Akupunktur udgør en del af traditionelle metoder, der omfatter behandlingsprincipper, der fokuserer på kroppens energibalance og helbred. Denne tilgang, der anvender nålebehandling for at regulere kroppens energi flow, har vist sig at være en potentielt effektiv metode til at fremme vægttab.

Stofskiftet og søde sager

Akupunktur er med til at øger stofskiftet hvilket medfører en bedre forbrændingen, så du taber dig. Med akupunkturbehandlingen sker der også en reducering af trangen til søde sager. Akupunkturbehandlingen gentages indtil det ønskede resultat; hvilket er individuelt hvor hurtigt vægttabet finder sted.

 

Vægttabs fremmende metode

Akupunktur som en potentiel metode til vægttabs fremmende

Vægttab er en kompleks proces, hvor en række faktorer spiller ind. Akupunktur, en del af traditionel kinesisk medicin (TCM), har vakt interesse som en potentielt effektiv tilgang til vægtreduktion. Ved at fokusere på at øge forbrænding og kontrol af appetit, tilbyder akupunktur en holistisk tilgang til vægttabsbehandling.

Øre apunktur

Vægttab og akupunktur

En regulator af stofskifte og appetit

Studier indikerer, at akupunktur påvirker kroppens stofskifte ved at regulere hormonelle og neurologiske systemer. Denne påvirkning kan potentielt øge forbrændingen og reducere trangen til at indtage kalorier, hvilket kan fremme vægttab over tid.

Videnskabelig Udforskning og Behandlingsmæssig Tiltrækningskraft

Kliniske forsøg har vist lovende resultater ved brug af akupunktur til at støtte vægttabsindsatsen. Behandlingen fokuserer på akupunkturpunkter relateret til appetitregulering og fordøjelsesfunktioner, hvilket potentielt kan optimere effekten af en diæt- og motionsplan.

Akupunkturbehandling: En Integreret Tilgang

En af de attraktive aspekter ved akupunktur som vægttabsmetode er dets holistiske tilgang. Ud over at påvirke stofskiftet og appetitreguleringen inddrager behandlingen også individets mentale og følelsesmæssige tilstand, hvilket kan bidrage til at ændre vaner og opnå varige resultater.

Vægttab: En udfordring

At opnå og opretholde et sundt vægttab kræver mere end blot én tilgang. Akupunktur kan være en del af en bredere strategi, der involverer ernæring, fysisk aktivitet og psykologisk støtte for at opnå det ønskede vægttabsmål.

Tilpasning og behandlingsvarighed

Individuel tilpasning er nøglen til effektiv akupunkturbehandling. Varigheden af behandlingen og hyppigheden af sessioner afhænger af din respons, stofskifte variationer og personlige mål for vægttab.

 

Energi og Vægttab

Den anvendte metode under akupunkturbehandling sigter mod at regulere kroppens energi flow. Ved at skabe en balance i energistrømmen sigtes der efter at optimere stofskiftet og mindske stress, hvilket potentielt kan bidrage til vægttabsprocessen.

Integrering af Energibalance i Vægttabsprocessen

Ved at fokusere på at opretholde kroppens naturlige energibalance gennem nålebehandling, forsøger behandlingen at optimere fordøjelsesfunktioner og appetitregulering. Dette kan være en afgørende faktor i vægttabsfremme.

Helhedstilgangen til Vægttabsbehandling

Sammen med nålebehandlingens tilgang indgår der en bredere tilgang til behandlingen, som fokuserer på individets fysiske og mentale tilstand. Denne kombinerede tilgang stræber efter at identificere og adressere de individuelle behov for at opnå bæredygtige vægttabsresultater.

 

Hvad siger vægten ? kontrol af vægttab

Tilpasning af Behandlingsforløb

Fordele ved denne tilgang inkluderer muligheden for at skræddersy behandlingsforløbet til individuelle kropsreaktioner og behov. Dette tillader en mere præcis tilpasning af behandlingen for at opnå bedre vægttabsresultater.

Fremtiden for Helhedstilgange til Vægttabsbehandling

Denne integrerede tilgang, der fokuserer på energibalancen i kroppen, repræsenterer en bredere fremtidig tilgang til vægttabsbehandling.

 

 

Sådan foregår behandlingen

Når du kontakter sundtlegeme.dk via kontaktsiden eller 21900559 om vægttab, er det op til dig hvor mange oplysninger du giver.
Relevante oplysninger kunne f.eks. være:

  • Hvor meget vægt ønsker du, at tabe dig?
  • Hvor meget motion dyrker du om ugen?
  • Har du en igangværende diæt?

Hvor længe er akupunkturbehandlingen?

Behandlingen varer op til 60 minutter pr. gang. Der behandles 2 - 3 gange på en uge, senere pr. 14. dag 1 - 3 gange. Der akupunkturbehandling forsætter ind der til det ønskede resultat er nået.

Er der bivirkninger?

Behandlingen er uden bivirkninger, dog i sjældne tilfælde kan du blive lidt utilpas. Normalt vil du efterfølgende føle dig afslappet, måske lidt træt og tørstig. Drik efterfølgende vand, da akupunktur igangsætter en udrensningsproces.

Efter akupunkturbehandlingen

Det er individuelt hvor stor vægttab er ved akupunktur. Det er desuden vigtigt at forstå, at der også skal ske en kostomlægning.

Øget forbrænding og trangen til søde sager

Akupunktur kan hjælpe til at reducere din vægt og trang til søde sager, men kan ikke være med varige resultater hvis der ikke sker ændringer i dine vaner. Det er vigtigt at forstår inden du vælger, at indgå i et behandlingsforløb.  Motivationen skal være til stede, så det bliver et positivt resultat da dette er formålet. Akupunktur er en hjælp og gør det lettere at tabe sig, men vægttab med akupunktur kan, -og vil aldrig kunne stå alene uden en indsats fra dig hvis formålet er et varig vægttab.

Vægttab og akupunktur

Der kan være flere grunde til at der opstår vægtforøgelse: Forkerte kost, spiser mere end kroppen har behov for, for lavt stofskifte, for lidt motion, stress som gør at der bliver valgt lette løsninger i forhold til din kost. Derfor er akupunktur ingen mirakel behandling, da målet er et varig vægttab. I forbindelse med behandlingsforløbet skal der også medtages aspekter som kosten, motivation for motion m.m.

Hvad betyder forbrænding og stofskifte?

Forbrænding forklares bedst ved at det er kroppens stofskifte som nedbryder og udnyttelse af maden, -og kroppens energi der anvendes til fysisk aktivitet. En forudsætning for at tab sig er, at du spiser mindre end du forbrænder. Indtager du flere kalorier end du forbrænder øges vægten. Fysisk aktivitet øger forbrændingen, derfor er motion sundt. 

Kroppen skal bruge energi

Du bruger energi til muskelarbejde, processer som holder din krop i gang til at du kan trække vejret, hjertet slår Ect. Energien kommer fra indtagelse af mad og hvad du drikker.

Ønsker du, at tabe dig?

Udover akupunktur som behandling mod overvægt findes der på sundhedsstyrelsens hjemmeside guides og gode råd om vægttab.

Hvad siger vægten ? kontrol af vægttab

Tjek dit BMI

BMI står for Body Mass Index og er en klassificering af din kropsvægt (din kropsvægt divideret med din højde).

Udregn dit BMI

Akupunkturbehandling

Hvilke symptomer og lidelser kan
behandles ved hjælp af akupunktur? læs mere

Vil du vide mere om hvad akupunktur er?

Har du lyst til at høre mere?

Nakkesmerter, smerter i venstre arm og fingre
- Jimmy Pedersen

Akupunktur behandling: 15 år med spændinger i nakken og smerter,  som nu var smerterne begyndt at gå ud i venstre arm og finger. Det umulige skete, at jeg aldrig havde troet kunne lade sig gøre.

Læs hele anbefaling

Rygestop, KOL (rygelunger), rygsmerter, stress og vrede.
- Alice T. Bojsen

Akupunktur behandling: Mit forbrug var dagligt 60 cigaretter dagligt, og startede med at ryge som 11-årig. Min rygetrang er fuldstændig væk, og har ikke røget siden. Jeg fik i alt 5 behandlinger. I forbindelse med rygestoppet blev jeg også behandlet for mit KOL, hvilken har medført at dette også er markant bedre.

Læs hele anbefaling

Spændinger i nakke, nakkesmerter (hold i nakken), skulder og -smerter i højre arm.
- Hanni Yassin

Akupunktur behandling: Akutte skuldersmerter, et stort hold i nakken og smerter ud i arm og finger. Efter at jeg havde fået 3 akupunktur behandlinger forsvandt smerterne, og både nakke, skulderen, armen og finger kunne bruges igen helt normalt.

Læs hele anbefaling

Låst kæbeled og behandling af nakkespændinger
- Sissel

Akupunktur og massage behandling: Jeg havde problemer med kæben, mit kæbeled var låst i en lukket position, og blev derfor undersøgt hos tandlæge og kæbekirurg. Efter at jeg havde fået nogle behandlinger blev kæbeleddet normaliseret med akupunktur og massage.

Læs hele anbefaling

Akupunktur behandling imod kvalme under graviditet
- Gry Aakjær

Akupunktur behandling: Jeg fik voldsom kvalme under min graviditet. Den startede for alvor i uge 5-6. I uge 8 kom jeg hjem fra en uges ferie, hvor jeg havde ligget syg med opkast og gennemgribende kvalme – hele døgnet. Havde tabt mig meget og var meget drænet for energi. Jeg blev til sidst indlagt og fik drop, da jeg intet kunne holde i mig. Lægerne kunne ikke hjælpe, udover gode råd. Det var et mirakel ! Min kvalme forsvandt som dug for solen.

Læs hele anbefaling

Smerter i håndled, albue og ankel.
- Jette H.  Ikast

Akupunktur behandling: 6 år med smerter i håndled og operation uden resultat. Lægerne havde opgivet mig. Jeg blev behandlet med akupunktur, og har ikke længere problemer med håndleddet...... 

Læs hele anbefaling


Ansigtslammelse, smerter i venstre arm og svært ved at bøje højre pegefinger 
- Lars Olsen

Akupunktur behandling: Jeg henvendte mig til sundtlegeme.dk for at forhøre mig om det var mulighed, at hjælpe mig med min ansigtslammelse. I 2008 fik jeg i venstre side en ansigtslammelse som efterfølgende begyndte, at brede sig til højre side. Heldigvis blev den højre side ikke så hårdt ramt.

Læs hele anbefaling

Immunforsvaret, bihulebetændelse og stress
- Sofie Rønde Rasmussen

Akupunktur behandling og øvelser: I en del år har jeg været let til at blive syg, og i en længere periode døjet med bihulebetændelse endvidere tendens til at føle mig stresset.

Læs hele anbefaling