Håndledssmerter, museskader og seneskinnebetændelse

Akupunktur er effektiv til at lindre eller afhjælpe dine smerter håndledssmerter, museskader og overbelastningsskader.  

Akupunktur Århus - sundtlegeme.dk - Akupunkturbehandling af akutte eller kroniske lidelser

RAB registreret akupunktør John Bregnhøj *Et solidt erfaringsgrundlag.  Hverdage 10 - 17 ***  21900559  Langelandsgade 16 - 3 th. - 8000 Aarhus C.

Mest almindelige årsager til håndledssmerter

Hvis der opstår senebetændelse i håndleddet hvilket vil sige, at der opstår en irritation af muskler og seneskeder i håndleddet og der opstår håndledssmerter. Dette kaldes også for inflammation. Seneskedebetændelse skyldes ofte en kraftig eller gentaget overbelastning af håndleddet. Symptomer kan være håndledssmerter, nedsat funktion af håndleddet og hævelser. Endvidere kan smerter opstå i forbindelse med forandringer i leddet følge af slid.

Forebyggelse

Forebyggelse er nøglen til at undgå forværring af seneskedebetændelse og museskader. Ergonomisk korrekt indretning af dit arbejdsområde, variation i arbejdsstillinger, og regelmæssige pauser med strækøvelser kan alle bidrage til at mindske risikoen for skader og forbedre dit generelle velvære.

Musearm

Museskader, også kendt som musearm, opstår ofte på grund af intensiv brug af computermusen og kan være smertefulde, med symptomer, der strækker sig fra hænderne og armene til skuldrene og nakken. Vores akupunkturbehandlinger er designet til at lindre disse symptomer og forhindre gentagne skader, samtidig med at vi giver rådgivning om ergonomi og gode arbejdsvaner.

Genoprette din komfort og mobilitet

sundtlegeme.dk tilbydes ikke kun lindring, men også forebyggelse af håndledssmerter, museskader og seneskinnebetændelse. Få hjælpe til at genoprette din komfort og mobilitet.

Hvad er fakta om håndledssmerter?

Hvordan kan håndledssmerter forstås? Det kan opstå i forbindelse f.eks.: En faldskade med en forvridning, knoglebrud eller betændelsestilstand såsom seneskedebetændelse, fejlstilling af håndleddet og gigt. Håndledssmerter kan også stråle op i albuen, hånden og fingre

 

Håndledssmerter - se film

Øvelser for håndled 1 - se film

Øvelser for håndled 2 - se film

Håndledsproblemer og sygdom i hånden

Skal forstås således at der er smerter, nedsat funktion i håndled i hænder eller fingre, forvridninger, ved fejlstilling betændelse og nerveskader, svulster, knoglebrud - Håndledssmerter akupunktur Aarhus - sundtlegeme.dk

Hvordan opstår seneskedebetændelse?

Årsagen skyldes en overbelastning. Omkring håndleddet er der mange muskelsener, seneskeder og muskelsene hæftninger. Seneskederne omkring håndleddet hjælper med til at senerne glider bedre. Der kan opstå betændelsestilstand ved overbelastning, stød og slag. Opstår der betændelse og hævelse er der mindre plads, hvilket kan medføre smerter når håndleddet bruges. Typisk opstår overbelastningen ved ensartede bevægelser i håndleddet som f.eks. ved forkert anvendelse i computerarbejde.

Seneskedebetændelse akupunktur Aahus - sundtlegeme.dk

Undgå forværring af seneskedebetændelse

Du skal forsøge at undgå belastninger, som du får symptomerne af. Hvis du oplever, at symptomerne starter ved specielle former for belastning af håndleddet, skal du undgå denne belastning. Undgå kraftige belastninger af hånden og håndleddet, da det kan medføre en forværring af symptomerne.

Hvad kan årsager være som giver smerter?

Hænderne har mange led og knogler. Der er mange muskler, sener ledbånd og nerver som kan være årsager til smerter.  De fleste tilfælde er hvor smerter eller symptomerne er. Håndledssmerter kan således stråle helt op til albueleddet

Hvordan kan du undgå en forværring af seneskedebetændelse?

Du skal forsøge at undgå belastninger, som du får symptomerne af. Hvis du oplever, at symptomerne starter ved specielle former for belastning af håndleddet, skal du undgå denne belastning. Undgå kraftige belastninger af hånden og håndleddet, da det kan medføre en forværring af symptomerne.

Computer og kontor

Det er vigtigt at indrette dit kontor på en fornuftig måde således at du har fokus på at du kan udføre dit arbejde på en hensigtsmæssig måde, derfor skal du have det korrekte udstyr som mus, computerskærm, kontorstol og gerne et hævesænkebord.

HåndledssmerterMuseskade og musearm?

Musearm akupunktur Aarhus - sundtlegeme.dk

Forklaringen på en museskade også kaldet musearm, opstår ved en uhensigtsmæssig og intens brug af computermusen og andre pegeredskaber. Musearm (museskade) kan være meget smertefuld, og symptomer kan være smerter i hænder, arme, skuldre og nakke. En musearm (museskade) er en kronisk betændelsestilstand.

Musearm og forebyggelse

Få nogle gode vaner som forebygger musearm / museskade, få du først en museskade kan det være svært at slippe af med den igen.

Indret arbejdsområdet ergonomisk rigtigt

Din indretning skal passe til dig og dine behov med fokus i at dine variere din stillinger stående og siddende. Ved at have mulighed for at variere dine stillinger kan du bedre holde din blodcirkulation i gang, -herved tilføre du muskler ilt og er med til at give dig mere energi i løbet af dagen. Temperatur i rummet skal være passende, luftcirkulation skal være ok, belysningen i rummet og ved computeren skal være korrekt.

Variere dit arbejde stående og siddende

 • I løbet af dagen kan du skifte mellem at være siddende eller stående. Er du siddende er det vigtigt at kontorstol er indstillet korrekt og bordet er i den rigtige højde. Stående ved et hævesænkebord. Hold fokus på at nakke og ryggen er rank, fødderne er placeret på hele fodbalden siddende som stående.

 

Værktøjer og brug

 • Alle de gange du kan anvende genvejstaster er godt, det er mindre belastende. Endvidere findes der også forskellige slags mus som du kan variere imellem, så belastningerne ikke bliver de samme. Musen skal du holde let om og skal slippes når du ikke anvender den, endvidere kan man indstille musen så at den står på den laveste hastighed når man skal dobbeltklikke på denne.
 • Sørg for at arm og hænder slapper af under arbejdet

Pauser

 • Det er godt at holde en lille pause ind imellem da belastninger kan give muskelspændinger
 • I den indskudte pause kan du indlægge nogle strækøvelser så du får tilført noget blodcirkulation og undgå for mange muskelspændinger. Du skal dog være opmærksom på, at har du en museskade er der visse strækøvelser du ikke må udføre da dette kan være skadeligt. Strækøvelser må aldrig gøre ondt at udføre.

Temperatur hænder og arme

 • Temperaturanen i rummet må ikke være for kold så du sidder og fryser
 • Hvis du fryser spænder du, -og kolde muskler og sener kan være med til at øge risikoen for at få skader.

Computerspil

Undgå computerspil hvor du skal anvende musen meget

Værktøjer og brug

 • Alle de gange du kan anvende genvejstaster er godt, det er mindre belastende. Endvidere findes der også forskellige slags mus som du kan variere imellem, så belastningerne ikke bliver de samme. Musen skal du holde let om og skal slippes når du ikke anvender den, endvidere kan man indstille musen så at den står på den laveste hastighed når man skal dobbeltklikke på denne.
 • Sørg for at arm og hænder slapper af under arbejdet

Computerspil

Undgå computerspil hvor du skal anvende musen meget

Vil du vide mere om overbelastningsskader og sportsskader?

Forskellige slags musearm (museskader)

Museskade akupunktur Aarhus - sundtlegeme.dk

Musearm og museskader kan være forskellige og dækker over alle symptomer der opstår ved gentagne overanstrengelse af dine ledbånd, muskler, nerver og sener ofte i forbindelse med når der arbejdes ved en computer -og computermusen anvendes ofte. Derfor tilrådes det at lære genvejstasterne at kende, brug kun computermusen i det omfang det er nødvendigt.

Musearm og symptomer

De fleste har hørt om museskader (musearm) i forbindelse med computerarbejde. De vigtigst advarselstegn for en begyndende museskade er smerter i fingre, håndflader, håndled, underarm eller i skuldre. Hvis man skal beskrive smerten kan det være en brændende fornemmelse, -eller smerten kommer som nogle stød som er jagende. Disse smerter kan være lokale f.eks. i håndled eller mere diffuse som ikke er helt præcis men i et område som f.eks. underarmen. Smerterne vil være stigende jo længere tid der arbejdes ved en computer. Har du i mildere grad smerte kan du stadig være have en museskade.

Få overblik over symptomer for museskader (musearm)

 • Svaghed i hænder eller underarme
 • En prikkende fornemmelse eller følelsesløshed i hænder, arme eller skuldre
 • Magende udholdenhed i arme
 • Tunge arme eller hænder
 • Tendens til at tabe ting
 • Nedsat styrke i hænder
 • Manglende kontrol i bevægelser
 • kronisk kolde fingre
 • Giver du ofte dig selv massage i hænder, armer og skuldre.

Links som kan have interesse

 

Har du lyst til at høre mere?