Akupunkturbehandling mod håndledssmerter og overbelastning

Hos sundtlegeme.dk Aarhus akupunktur. Effektiv behandling med akupunktur med lindre, eller afhjælpe håndledssmerter og overbelastning

Hvad er fakta om håndledssmerter?

Hvordan kan håndledssmerter opstå? Det kan opstå i forbindelse f.eks.: En faldskade med en forvridning, knoglebrud eller betændelsestilstand såsom seneskedebetændelse, fejlstilling af håndleddet og gigt. Håndledssmerter kan også stråle op i albuen, hånden og fingre.

Hvad er de mest almindelige årsager til håndledssmerter?

Hvis der opstår senebetændelse i håndleddet. Hvilket vil sige, at der opstår en irritation af muskler og seneskeder i håndleddet. Dette kaldes også for inflammation. Seneskedebetændelse skyldes ofte en kraftig eller gentaget overbelastning af håndleddet. Symptomer kan være smerte, nedsat funktion af håndleddet og hævelser. Endvidere kan smerter opstå i forbindelse med forandringer i leddet følge af slid.

Hvordan opstår seneskedebetændelse?

Årsagen skyldes en overbelastning. Omkring håndleddet er der mange muskelsener, seneskeder og muskelsene hæftninger. Seneskederne omkring håndleddet hjælper med til at senerne glider bedre. Der kan opstå betændelsestilstand ved overbelastning, stød og slag. Opstår der betændelse og hævelse er der mindre plads, hvilket kan medføre smerter når håndleddet bruges. Typisk opstår overbelastningen ved ensartede bevægelser i håndleddet som f.eks. ved forkert anvendelse i computerarbejde.

Hvordan kan du undgå en forværring af seneskedebetændelse?

Du skal forsøge at undgå belastninger, som du får symptomerne af. Hvis du oplever, at symptomerne starter ved specielle former for belastning af håndleddet, skal du undgå denne belastning. Undgå kraftige belastninger af hånden og håndleddet, da det kan medføre en forværring af symptomerne.

Vil du vide mere? Læs mere

Har du lyst til at høre mere?