Massage Aarhus

Massage i Aarhus

Har du brug for at få løsnet dine muskelspændinger og smidiggøre dem?

Giv din krop og sind en gave, - og få fornyet energi og glæde. Massagen har en postiv effekt på ømme muskler, et øget velvære generelt og kan medvirke til mindre stress. 

Når kroppen modtager massage hjælpes den til at smidiggøre muskler og udrense affaldsstoffer. Dette øger musklernes evne til at arbejde mere frit. Du vil kunne opleve, at du kommer ned i tempo og slapper mere af.

Kan massage øge bevægeligheden af muskler og led?

30 min. - 45 min. - 60 min.

Massage er en behandling som kan være med til, at fjerne spændinger i både overfladiske og dybereliggende muskulatur.

Belastninger af muskler og led i dagligdagen som f.eks.:

 • Har du uhensigtmæssige arbejdsstillinger i det daglige?
 • Dyrker du motion? alle som dyrker motion, kender til at være lidt øm efterfølgende
 • Har du en stresset hverdag eller har haft du en længere periode hvor du har følt dig stresset?
 • Har du haft en længerevarende sygdom?

Ovennævnte eksempler påvirker kroppen, - og det kan mærkes som symptomer af myoser og spændinger. Når musklerne bliver for spændte medfører det at de bliver forkortet.

Massage er med til at forbedre og smidiggøre forkortet muskulatur, øge blodgennemstrømning samt at reducere smerter i muskler og led. Trigger-punktet kan indgå i massagebehandlingen, hvis der er behov for dette. Trigger-punkterne kan være med til, at løsne smertefulde områder. Dette er med til, at forbedre din blodgennemstrømning til området. Effekten medfører at muskulaturen begynder at slippe spændingerne.

Når du har modtaget massage, kan du efterfølgende mærke hvor  gavnlig og effektiv denne behandling er. I massagebehandlingen kan der indgå, udspændninger som forbedre smidigheden i muskler og led. Massagebehandling er med til at skabe ro i sindet. Efter dine ønsker og behov, bliver behandlingen målrettet. Massage kan med fordel kombineres med anden behandling.

Massage kan også anvendes som forebyggende behandling 6 – 8 gange om året.

Hvad er værd at vide om massage?

Hvilke årsager kan der være til muskelspændinger og myoser?

De fleste har prøvet at have muskelspændinger, eller myoser et eller andet sted på kroppen. Myoser er små eller større ømme områder i musklerne, som føles som små hårde ”kugler”, hvor affaldsstoffer fra musklernes stofskifte har ophobet sig. Denne ophobning af affaldsstoffer sker, fordi der ikke er tilstrækkelig gennemstrømning af blod i den pågældende del af musklen. Blod fører både ilt og næringsstoffer til musklerne, men fører også affaldsstoffer og CO2 væk fra musklerne. Når der ophobes affaldsstoffer i musklerne, går de ind i en blivende spænding, hvilket gør det vanskeligt for kroppen, at genoprette den naturlige balance.

Grunden til, at der opstår muskelspændinger kan for eksempel være dårlige arbejdsstillinger, ensidige bevægelser, stress, smerter, overdreven eller forkert brug af musklerne. Symptomerne fra spændingerne varierer i forhold til hvor de sidder og hvor spændte musklerne er. Ofte vil der være en smerte forbundet med spændingerne.

Hvilke reaktioner / symptomer kan der være ved massage?

 • Du vil kunne opleve, at muskulaturen kan være lidt øm efterfølgende, men dette fortager sig relativt hurtigt efter et døgn.
 • Du vil kunne få hovedpine, hvilket kan skyldes en øget udskillelse af affaldsstoffer, og du ikke har sørget for at drikke tilstrækkeligt med vand før og efterfølgende behandlingen.
 • Kroppen bruger mere energi for at hele sig selv, og du vil efterfølgende kunne være mere træt på den gode måde.
 • Du kan måske få en øget vandladningstrang, men det går over i løbet af dagen.
 • Urinen er kan blive lidt mørkere og den lugter lidt, men det aftager i løbet af et døgn.
 • Det kan forekomme, at du kortvarigt får dårlig ånde og smag i munden, hvilket skyldes at affaldsstoffer bliver udskilt.
 • Nogle kan også opleve, at være mere kuldeskær, men det fortager sig i løbet af dagen.
 • Har du ikke indtaget drikke før behandlingen, kan du blive utilpas. Bivirkningerne forsvinder som regel efter et døgn.

Massage kan med fordel anvendes som forebyggende behandling 6 – 8 gange om året.

Hvilke spørgsmål stilles ofte om massage?

Har du lyst til at høre mere?