Massage Aarhus – sundtlegeme.dk

Massage Aarhus – sundtlegeme.dk

Massage kan være med til at smidiggøre muskler og give mere bevægelse i leddene, reducere eller fjerne muskelspændinger, myoser smerter og afstresse. Massage kan være et godt supplement i en travl arbejdsdag.

Massør John Bregnhøj  har mange års erfaring , og har hjulpet mange klienter. 

Fysiurgisk massage Aarhus - sundtlegeme.dk

30 min. - 45 min.

Ved sundtlegeme.dk er massage en kombination af dels: Fysiurgisk massage, afspændings massage, reflekszonebehandling og andre massageteknikker. Kombinationen har en dybdegående effekt på led og muskler -og kan afhjælpe forskellige problemer som, at løsner op for muskelspændinger og lindrende smerter. Massagen har en afspændende effekt på krop og psyke.

Når kroppen modtager massage hjælpes den til at smidiggøre muskler og udrense affaldsstoffer. Dette øger musklernes evne til at arbejde mere frit. Du vil kunne opleve, at du kommer ned i tempo og slapper mere af.

Massage kan indvirke på hvor højt dit stressniveau er -og muskelspændinger, endvidere kan massage have en gavnlig effekt på problemer som: Ledsmerter, stivhed nedsat bevægelighed hovedpine, manglende energi og stress.

Kan massage øge bevægeligheden af muskler og led?

Fysiurgisk massage, afspændings massage, reflekszonebehandling og andre massageteknikker

Kan være med til, at fjerne spændinger i både overfladiske og dybereliggende muskulatur. Belastninger af muskler og led i dagligdagen som f.eks.:

 • Har du uhensigtmæssige arbejdsstillinger i det daglige?
 • Dyrker du motion? alle som dyrker motion, kender til at være lidt øm efterfølgende
 • Har du en stresset hverdag eller har haft du en længere periode hvor du har følt dig stresset?
 • Har du haft en længerevarende sygdom?

Ovennævnte eksempler påvirker kroppen, - og det kan mærkes som symptomer af myoser og spændinger. Når musklerne bliver for spændte medfører det at de bliver forkortet.

Hvad er massage?

Massage er med til at forbedre og smidiggøre forkortet muskulatur, øge blodgennemstrømning, samt at reducere smerter i muskler og led. Trigger-punktet kan indgå i massagebehandlingen, hvis der er behov for dette. Trigger-punkterne kan være med til, at løsne smertefulde områder. Dette er med til, at forbedre din blodgennemstrømning til området. Effekten medfører at muskulaturen begynder at slippe spændingerne.

Når du har modtaget massage, kan du efterfølgende mærke hvor  gavnlig og effektiv denne behandling er. I massagebehandlingen kan der indgå, udspændninger som forbedre smidigheden i muskler og led. Massagebehandling er med til at skabe ro i sindet. Efter dine ønsker og behov, bliver behandlingen målrettet. Massage kan med fordel kombineres med anden behandling.

Massage Aarhus

Hvilke reaktioner / symptomer kan der være ved massage?

 • Du vil kunne opleve, at muskulaturen kan være lidt øm efterfølgende, men dette fortager sig relativt hurtigt efter et døgn.
 • Du vil kunne få hovedpine, hvilket kan skyldes en øget udskillelse af affaldsstoffer, og du ikke har sørget for at drikke tilstrækkeligt med vand før og efterfølgende behandlingen.
 • Kroppen bruger mere energi for at hele sig selv, og du vil efterfølgende kunne være mere træt på den gode måde.
 • Du kan måske få en øget vandladningstrang, men det går over i løbet af dagen.
 • Urinen er kan blive lidt mørkere og den lugter lidt, men det aftager i løbet af et døgn.
 • Det kan forekomme, at du kortvarigt får dårlig ånde og smag i munden, hvilket skyldes at affaldsstoffer bliver udskilt.
 • Nogle kan også opleve, at være mere kuldeskær, men det fortager sig i løbet af dagen.
 • Har du ikke indtaget drikke før behandlingen, kan du blive utilpas. Bivirkningerne forsvinder som regel efter et døgn.

Hvilke årsager kan der være til muskelspændinger og myoser?

De fleste har prøvet at have muskelspændinger, eller myoser et eller andet sted på kroppen. Myoser er små eller større ømme områder i musklerne, som føles som små hårde ”kugler”, hvor affaldsstoffer fra musklernes stofskifte har ophobet sig. Denne ophobning af affaldsstoffer sker, fordi der ikke er tilstrækkelig gennemstrømning af blod i den pågældende del af musklen. Blod fører både ilt og næringsstoffer til musklerne, men fører også affaldsstoffer og CO2 væk fra musklerne. Når der ophobes affaldsstoffer i musklerne, går de ind i en blivende spænding, hvilket gør det vanskeligt for kroppen, at genoprette den naturlige balance.

Grunden til, at der opstår muskelspændinger kan for eksempel være dårlige arbejdsstillinger, ensidige bevægelser, stress, smerter, overdreven eller forkert brug af musklerne. Symptomerne fra spændingerne varierer i forhold til hvor de sidder og hvor spændte musklerne er. Ofte vil der være en smerte forbundet med spændingerne.

nakkesmerter

 • Massage bevirker at affaldsstofferne kan transporteres væk via blodbanen. Det betyder, at der igen bliver et sundt kemisk miljø i musklen.
 • Massage kan være med til at forebygge stress og muskelsmerter.
 • Ved massage kan der ske en reduktion af følelsen af at være træt, - så du påny kan genvinde dit energiniveau.
 • Et godt supplement til træning og ved overbelastningsskader.

Hvilke fordele er der ved, at få massage?

 • Du vil føle dig mere afspændt i kroppen efter du har modtaget massage.
 • Du får en følelse af fysisk og psykisk velvære efterfølgende.
 • Når du har modtaget massage kommer du ned i tempo, hvilket påvirker din vejrtrækning så den bliver dybere.
 • Massagebehandligen har en positiv  indflydelse på dit immunforsvar.
 • Massagen er med til at stimulere kredsløbet, nervesystemet, bindevæv og lymfecirkulationen.
 • Massagen kan have en effekt af, du kan få en bedre og dybere søvn.
 • Ved at modtage massage, blødgøres muskulaturen og stivheden forsvinder.
 • Ved massage sker der en forbedring af muskelbalancen - og din smidighed øges i muskler og led.
 • Massage vil frigøre energi, - og du får mere overskud i din hverdag.
 • Massage stimulerer muskler og de slapper bedre af, herved mindskes stofskiftet i musklen. Iltbehovet sættes ned, og der produceres færre affaldsstoffer.
 • Massage øger blodgennemstrømningen i muskelvævet, herved kommer der mere ilt og næringsstoffer til problemområdet.

Nakkesmerter, smerter i venstre arm og fingre
- Jimmy Pedersen

Akupunktur behandling: 15 år med spændinger i nakken og smerter,  som nu var smerterne begyndt at gå ud i venstre arm og finger. Det umulige skete, at jeg aldrig havde troet kunne lade sig gøre.

Læs hele anbefaling

Rygestop, KOL (rygelunger), rygsmerter, stress og vrede.
- Alice T. Bojsen

Akupunktur behandling: Mit forbrug var dagligt 60 cigaretter dagligt, og startede med at ryge som 11-årig. Min rygetrang er fuldstændig væk, og har ikke røget siden. Jeg fik i alt 5 behandlinger. I forbindelse med rygestoppet blev jeg også behandlet for mit KOL, hvilken har medført at dette også er markant bedre.

Læs hele anbefaling

Spændinger i nakke, nakkesmerter (hold i nakken), skulder og -smerter i højre arm.
- Hanni Yassin

Akupunktur behandling: Akutte skuldersmerter, et stort hold i nakken og smerter ud i arm og finger. Efter at jeg havde fået 3 akupunktur behandlinger forsvandt smerterne, og både nakke, skulderen, armen og finger kunne bruges igen helt normalt.

Læs hele anbefaling

Låst kæbeled og behandling af nakkespændinger
- Sissel

Akupunktur og massage behandling: Jeg havde problemer med kæben, mit kæbeled var låst i en lukket position, og blev derfor undersøgt hos tandlæge og kæbekirurg. Efter at jeg havde fået nogle behandlinger blev kæbeleddet normaliseret med akupunktur og massage.

Læs hele anbefaling

Akupunktur behandling imod kvalme under graviditet
- Gry Aakjær

Akupunktur behandling: Jeg fik voldsom kvalme under min graviditet. Den startede for alvor i uge 5-6. I uge 8 kom jeg hjem fra en uges ferie, hvor jeg havde ligget syg med opkast og gennemgribende kvalme – hele døgnet. Havde tabt mig meget og var meget drænet for energi. Jeg blev til sidst indlagt og fik drop, da jeg intet kunne holde i mig. Lægerne kunne ikke hjælpe, udover gode råd. Det var et mirakel ! Min kvalme forsvandt som dug for solen.

Læs hele anbefaling

Smerter i håndled, albue og ankel.
- Jette H.  Ikast

Akupunktur behandling: 6 år med smerter i håndled og operation uden resultat. Lægerne havde opgivet mig. Jeg blev behandlet med akupunktur, og har ikke længere problemer med håndleddet...... 

Læs hele anbefaling


Ansigtslammelse, smerter i venstre arm og svært ved at bøje højre pegefinger 
- Lars Olsen

Akupunktur behandling: Jeg henvendte mig til sundtlegeme.dk for at forhøre mig om det var mulighed, at hjælpe mig med min ansigtslammelse. I 2008 fik jeg i venstre side en ansigtslammelse som efterfølgende begyndte, at brede sig til højre side. Heldigvis blev den højre side ikke så hårdt ramt.

Læs hele anbefaling

Immunforsvaret, bihulebetændelse og stress
- Sofie Rønde Rasmussen

Akupunktur behandling og øvelser: I en del år har jeg været let til at blive syg, og i en længere periode døjet med bihulebetændelse endvidere tendens til at føle mig stresset.

Læs hele anbefaling

Hvilke spørgsmål stilles ofte om massage? Fysiurgisk massage Aarhus - sundtlegeme.dk


 Fysiurgisk massage Aarhus - sundtlegeme.dk

Daugbjergvej 26, 8000 Århus C.

Har du lyst til at høre mere?