Effektivt behandling mod ankelsmerter og ankelskader med akupunktur

Hos sundtlegeme.dk - Behandling af ankelsmerter og ankelskader er der gode erfaringer med, at afhjælpe eller lindre smerter. Akupunkturbehandling og kredsløbsbehandling.

Hvad er fakta om ankel smerter og ankelskader?

  • Hvordan kan ankelskader? Det ske ved at ankelleddet er i en yderstilling, herved kan der opstå en forvridning hen over ankelleddet, hvilket kan medføre at led kapslen med ledbånd overstrækkes. Symptomerne er smerter, hævelse i området og besværet gang.
  • Ankelskader er en hyppig sportsskade.
  • Symptomerne er smerter, hævelse i området og besværet gang.
  • Det kan være vigtigt at vurdere, om der er brud på anklen. I givet fald bør ankelleddet røntgenfotograferes.
  • Hvis anklen er forvredet, skal den nedkøles, holdes højt og man skal bruge støttebind.

 

Hvordan kan der opstå bruskskader i et ankelled?

Et Ankelled har tre knogler: To af knoglerne i underbenet skinnebenet (tibia) og lægbenet (fibula) – og fodled som kaldes rullebenet (talus). Alle led flader er omgivet af brusk. Sker der en forstrækning i ankelleddet, kan der opstå skader i brusk og knogle. Ofte sker skaden på rullebenet, men kan også forekomme på skinnebenet og lægbenet. Sker der en skade i brusken, har det svært ved at hele op og kan give vedvarende gener.

Hvad kan årsagen være til skader i et ankelled?

Hvis man får en bruskskade i ankelleddet, kan det ofte skyldes, at der i ankelleddet gentagende gange er sket en forvridning. Bruskskader ses oftest hos personer, som har forvredet ankelleddet mange gange. Symptomerne vil være en vedvarende smerte, stivhed i ankelleddet. Idrætsudøvere er mere udsatte for at få denne type skader.

Har du lyst til at høre mere?