Hælspore og svangsenebetændelse - Akupunktur behandling

Hvad er hælspore og svangsenebetændelse ? Senen udspringer fra hælbenet og i en vifteform spreder sig ud til forfoden. Er senen overbelastet  i længere tid opstår der smerter som irritere senen og der optår en betændelsestilsand (inflammation). 

Får du af lægen konstateret at du har en hælspore eller svangsenebetændelse, vil du få af vide at det tage lang tid at komme af med symptomerne. det kan tage op til to år. Din læge vil normalt henvise til fysioterapi hvor du får anvist øvelser, desværre henviser læger ikke til akupunktur

kan akupunktur hjælpe imod hælspore ?

Akupunktur kan være med til at lindre eller fjerne hælspore og svangsenebetændelse (Fasciitis Plantaris). Ved akupunktur behandling kan du forvente at resultaterne kommer meget hurtig og med en mærkbar forbedring. Hvem kan hjælpe imod hælspore og svangsenebetændelse ? sundtlegeme.dk - akupunktur Århus tilbyder akupunktur behandling med gode effekt.

Få akupunktur imod hælspore og svangsenebetændelse - Bliv smertefri nu * Vil du vide mere om akupunktur ? klik på læs mere

sundtlegeme.dk

sundtlegeme.dk - akupunktur Aarhus

RAB registreret akupunktør John Bregnhøj *Et solidt erfaringsgrundlag.  

Hverdage 10 - 17 ***  21900559 eller kontaktformular Langelandsgade 16 - 3 th. - 8000 Aarhus C.

 

Hælspore

Har du en hælspore er det på undersiden af foden hvor der er en bindevævsplade (plantarfascien). En hælspore fremkalder en kalkaflejring på hælens knogle i det den forsøger at genoprette skaden. Læger omtaler ofte smerter under hælen som hælspore, men hvor det er en inflammation i senen.

Svangsenebetændelse

Svangsenebetændelse opstår som reglen i forbindelse med dårlig form eller meget træning ved ved løb, gang -eller andet sport hvor der ikke er taget højde for at have trænet op til belastningen og det er jo altid vigtig at tilvender kroppen langsomt så skader undgåes.

 

Symptomer ved hælspore

De mest almindelig symptomer er smerter under hælen når den belastes og smerten kommer når du træder ned på foden. I starten er smerten kun tilstede ved belastning, men senere mærkes det også i hvile.

Nogle gange kan smerten føles fremad i fodens underside. Smerterne vil ofte være højst tidligt på dagen, men kan aftage når foden er varmet op. Det skal dog nævnes at belastes foden meget vil smerterne være højere. Er smerten også tilstede i hvile vil generene vil smerten ofte være højere om aftenen

Hvad kan årsagen være til hælspore?

Overbelastning af senen som hæfter på hælbenet sker hovedsageligt for et for hårdt underlag, forkert fodtøj eller større belastning. Endvidere hvis fodstillingen afviger fra det normale som paltfod, hulfod og nogle gigtsygdomme kan der lettere opstå irritation og fremkalde hælspore eller svangsenebetændelse.

Forebyggelse

Anvend stødabsorberende fodtøj, indlægssåler som aflaster dine fødder -og et underlag som aflaster dine fødder hvis du står meget i løbet af en dag. Der er meget som du kan skåne dine fødder med, derfor undgå overbelastninger i længere tid. Være altid god imod dine fødder og giv dem opmærksomhed, et fodbad er balsam for trætte og ømme dine fødder

 

Akupunktur behandling af hælspore

Når der gives akupunktur er hensigten at få smerten helt fjerne, -og samtidig få senen til at hele. Ved akupunktur øges blodcirkulationen i området omkring og i senen -endvidere hvor denne hæfter på hæl-knoglen. Når der er en forøget blokcirkulation transporteres der ilt og næringsstoffer til området, hvilken medføre at dit eget i immunforsvar bliver aktiveret og begynder at reparere skaderne (betændelsestilstanden som også kaldes for inflammation). Forøgelsen af blodcirkulation transportere forskellige affaldsstoffer og mælkesyre væk fra det angrebet område.

Hvor mange akupunktur behandlinger ?

Det er forskelligt hvor mange akupunktur behandlinger der skal til, erfaringer viser at de fleste reagere positivt -og meget hurtigt med forbedring af nedsættelse af smerter samtidig med en øget bevægelighed. Skulle det mod forventning ikke have den ønskede effekt stoppes akupunktur behandlingen efter 5 behandling. Det anbefales at behandlingsforløbet tilrettelægges således, at der er kort tid mellem hver akupunktur behandling.

sundtlegeme.dk - akupunktur Aarhus

RAB registreret akupunktør John Bregnhøj *Et solidt erfaringsgrundlag.  

Hverdage 10 - 17 ***  21900559  Langelandsgade 16 - 3 th. - 8000 Aarhus C.

Har du lyst til at høre mere?