kvinde med rygsmerter

Rygsmerter og Lændesmerter

Akupunktur er effektiv til at lindre og afhjælpe smerter.

Rygsmerter og lændesmerter

Rygsmerter er en kompleks tilstand, der inkluderer lændesmerter, "hekseskud," diskusprolaps og muskelspændinger. Rygsmerter eller i daglig tale ondt i ryggen er ikke særlig præcis, men omfatter: Lændesmerter, hold i ryggen "hekseskud", en skæv ryg, diskusprolaps og muskelspændinger i ryggen som giver smerter. Rygsmerter og lændesmerter er nok den lidelse som er mest udbred i Danmark, som skyldes ofte at kroppen ikke bliver brugt hensigtsmæssig f.eks. ved forkerte belastninger i forbindelse med arbejde, forløftninger, kulde "træk" eller anspændthed i følge arbejdspres "stress".

 

Rygsmerter

Rygsmerter får 60% - 80% af befolkningen en eller flere gange i løbet af deres liv. Lændesmerter (lumbago) er der mange som oplever at få, og betragtes som en folkesygdom. Rygsmerter kan forekomme som akutte eller kroniske.

Hvorfor opstår akutte rygsmerter?

 • Det opstår ved ensidige gentagende bevægelser
 • Ved tunge og forkerte løft, eller hvis der sker et kropsvrid ved løftet
 • Hvis du har en dårlig fysisk form
 • Dårlige arbejdets stillinger
 • Uhensigtsmæssig brug af ryggen
 • Det kan være arveligt betinget
 • Rygsmerter opstår ofte i kombination af flere årsager

*Se film om rygsmerter og forklaring på ryg -og lændesmerter

*Læs mere om akutte, kroniske rygsmerter og andre årsager længere nede på siden.

kvinde som modtager øre akupunktur imod stress

Akupunktur mod Rygsmerter

 Hvordan virker akupunktur?

Når der gives akupunktur gives der signaler til området via blodtilførslen, næringsstoffer og ilt m.v. som bevirker at smerter og kramper fortager sig så musklerne slipper sit tag.

Få hjælp nu

Kontakt sundtlegeme.dk - akupunktur Århus

RAB registreret akupunktør John Bregnhøj *Et solidt erfaringsgrundlag.  Hverdage 10 - 17 ***  21900559  Langelandsgade 16 - 3 th. - 8000 Aarhus C. 

*Tilskud hos sygesikringen danmark. Mange sundhedsforsikringer og forsikringsskade tilbyder mulighed for akupunktur. Se Prisoversigt

Prøv akupunktur

Akupunktur er en effektiv behandling til at lindre eller fjerne rygsmerter, lændesmerter og muskelspændinger

Læs anbefalinger fra to klienter

Gode erfaringer med at akupunktur har effekt så god effekt at der bliver fuld bevægelighed og smertefri, læs anbefaling fra Jørgen og Lykke som har fået akupunktur imod rygsmerter og hoftesmerter 

 

Jørgen Johansen

Hofte -og lændesmerter. Smertefri efter akupunktur og fik min sin mobilitet tilbage efter operation ......læs mere

 

Lykke Svane

Jeg fik akupunktur imod hoftesmerter og lændesmerter. For 10 år siden faldt jeg af en hest og slog hofte og lænd der medførte stærke smerter ..læs mere

 

kvinde som modtager øre akupunktur imod stress

Terapeutisk Virkning

Terapeutisk Virkning og Løsning af Underliggende Årsager

Akupunktur har vist terapeutisk effekt på smerter og muskelspændinger. Ved præcis stimulation af kroppens akupunkturpunkter fremmes blodcirkulationen, hvilket lindrer smerter og fremmer heling.

 

Antal akupunkturbehandlinger

Det er individuelt hvor mange behandlinger der skal til, men ved akupunktur sker der som reglen en bedring allerede efter første behandling. Det mest almindelige er fra 3 - 6 behandlinger for at musklerne bliver normaliseret og du bliver rask. Det er naturligvis en individuel vurdering afhængig af hvad årsagen er til dine rygsmerter, -og om det er akutte smerter eller kronisk.

 

Behandlingsforløb og Forebyggende Rådgivning

Behandlingsforløb varierer, men ofte opleves mærkbar bedring efter få sessioner. sundtlegeme.dk tilbyder også rådgivning i forebyggende øvelser og livsstilsfaktorer, der supplerer akupunkturbehandlingen for at forebygge gentagne smerter.

 

Akupunktur med mærkbare resultater

Akupunktur har i de fleste tilfælde en fantastisk god effekt på akutte eller kroniske rygsmerter, lændesmerter og muskelspændinger. Akupunktur kan med fordel kombineres med anden behandling som f.eks. massage eller bindvævsmassage

*Ønsker du at vide mere om sportsskader og overbelastningsskader?

Vil du vide mere om akupunktur?

*Rygsmerter akupunktur Århus - Lændesmerter akupunktur Århus 

 

Hvordan kan akupunktur være med til at reducere rygsmerter?

Akupunktur er en traditionel kinesisk medicinsk praksis, der indebærer indsættelse af tynde nåle i specifikke punkter på kroppen. Når det kommer til rygsmerter, kan akupunktur potentielt være gavnligt på flere måder:

Smertelindring:

Akupunktur siges at stimulere frigivelsen af endorfiner, kroppens naturlige smertelindrende hormoner. Akupunktur kan lindre smerter og ubehag i ryggen, men kan også have effekt af at du bliver smertefri.

Inflammationsreduktion:

Akupunktur kan bidrage til at reducere inflammation i ryggen. Ved at stimulere visse akupunkturpunkter øges blodgennemstrømningen til området, hvilket kan mindske hævelse og betændelse.

Muskelafspænding:

Rygsmerter kan være forbundet med spændte eller stramme muskler i ryggen. Ved at indsætte nåle i specifikke akupunkturpunkter kan det hjælpe med at afspænde og løsne musklerne, hvilket kan reducere smerter og forbedre fleksibiliteten.

Stimulering af helingsprocessen:

Akupunktur menes at fremme kroppens naturlige helingsprocesser. Ved at stimulere akupunkturpunkter kan det øge blodcirkulationen og stimulere vævsgenerering, hvilket kan bidrage til at reducere rygsmerter og fremme heling af eventuelle skader eller betingelser, der kan forårsage smerter.

Akupunktur imod rygsmerter

Resultater ved brug af akupunktur af rygsmerter

Det er vigtigt at bemærke, at selvom der er positive resultater med akupunktur imod rygsmerter, varierer det med individuelle reaktioner. Effekten kan være forskellig fra person til person. sundtlegeme.dk vurdere din specifikke situation og give dig individuel rådgivning og behandling.

Rygsmerter og lændesmerter

Akupunktur er en traditionel kinesisk medicinsk praksis, der indebærer indsættelse af tynde nåle i specifikke punkter på kroppen. Når det kommer til rygsmerter, kan akupunktur potentielt være gavnligt på flere måder:

Inflammationsreaktion:

Akupunktur kan bidrage til at reducere inflammation i ryggen. Ved at stimulere visse akupunkturpunkter øges blodgennemstrømningen til området, hvilket kan mindske hævelse og betændelse.

Muskelafspænding:

Rygsmerter kan være forbundet med spændte eller stramme muskler omkring hoften. Ved at indsætte nåle i specifikke akupunkturpunkter kan det hjælpe med at afspænde og løsne musklerne, hvilket kan reducere smerter og forbedre fleksibiliteten.

Stimulering af helingsprocessen:

Akupunktur menes at fremme kroppens naturlige helingsprocesser. Ved at stimulere akupunkturpunkter kan det øge blodcirkulationen og stimulere vævs generering, hvilket kan bidrage til at reducere hoftesmerter og fremme heling af eventuelle skader eller betingelser, der kan forårsage smerter.

sundtlegeme.dk - Akupunktur Aarhus

Akupunktur kan være med til at behandle akutte og kroniske rygsmerter. Akupunkturbehandling bliver målrettet imod netop dine behov. Vil du vide mere om akupunktur?

*Se i fordele ved køb af klippekort

RAB registreret akupunktør John Bregnhøj *Et solidt erfaringsgrundlag.  Hverdage 10 - 17 ***  21900559 eller kontaktformular ** Langelandsgade 16 - 3 th. - 8000 Aarhus C.

RAB godkendt ved akupunktur: Tilskud til sygeforsikring danmark, sundhedsforsikring og ved forsikringsskader

 

Info om akupunktur

Der afsættes 45 min. - 60 min.**Første behandling 60 min.

*Reaktioner / symptomer der kan være ved akupunktur

*Før og efter akupunktur

*Effekten fra akupunktur

Vil du vide mere om hvad akupunktur er?

Nakkesmerter, smerter i venstre arm og fingre
- Jimmy Pedersen

Akupunktur behandling: 15 år med spændinger i nakken og smerter,  som nu var smerterne begyndt at gå ud i venstre arm og finger. Det umulige skete, at jeg aldrig havde troet kunne lade sig gøre.

Læs hele anbefaling

Rygestop, KOL (rygelunger), rygsmerter, stress og vrede.
- Alice T. Bojsen

Akupunktur behandling: Mit forbrug var dagligt 60 cigaretter dagligt, og startede med at ryge som 11-årig. Min rygetrang er fuldstændig væk, og har ikke røget siden. Jeg fik i alt 5 behandlinger. I forbindelse med rygestoppet blev jeg også behandlet for mit KOL, hvilken har medført at dette også er markant bedre.

Læs hele anbefaling

Spændinger i nakke, nakkesmerter (hold i nakken), skulder og -smerter i højre arm.
- Hanni Yassin

Akupunktur behandling: Akutte skuldersmerter, et stort hold i nakken og smerter ud i arm og finger. Efter at jeg havde fået 3 akupunktur behandlinger forsvandt smerterne, og både nakke, skulderen, armen og finger kunne bruges igen helt normalt.

Læs hele anbefaling

Låst kæbeled og behandling af nakkespændinger
- Sissel

Akupunktur og massage behandling: Jeg havde problemer med kæben, mit kæbeled var låst i en lukket position, og blev derfor undersøgt hos tandlæge og kæbekirurg. Efter at jeg havde fået nogle behandlinger blev kæbeleddet normaliseret med akupunktur og massage.

Læs hele anbefaling

Akupunktur behandling imod kvalme under graviditet
- Gry Aakjær

Akupunktur behandling: Jeg fik voldsom kvalme under min graviditet. Den startede for alvor i uge 5-6. I uge 8 kom jeg hjem fra en uges ferie, hvor jeg havde ligget syg med opkast og gennemgribende kvalme – hele døgnet. Havde tabt mig meget og var meget drænet for energi. Jeg blev til sidst indlagt og fik drop, da jeg intet kunne holde i mig. Lægerne kunne ikke hjælpe, udover gode råd. Det var et mirakel ! Min kvalme forsvandt som dug for solen.

Læs hele anbefaling

Smerter i håndled, albue og ankel.
- Jette H.  Ikast

Akupunktur behandling: 6 år med smerter i håndled og operation uden resultat. Lægerne havde opgivet mig. Jeg blev behandlet med akupunktur, og har ikke længere problemer med håndleddet...... 

Læs hele anbefaling


Ansigtslammelse, smerter i venstre arm og svært ved at bøje højre pegefinger 
- Lars Olsen

Akupunktur behandling: Jeg henvendte mig til sundtlegeme.dk for at forhøre mig om det var mulighed, at hjælpe mig med min ansigtslammelse. I 2008 fik jeg i venstre side en ansigtslammelse som efterfølgende begyndte, at brede sig til højre side. Heldigvis blev den højre side ikke så hårdt ramt.

Læs hele anbefaling

Immunforsvaret, bihulebetændelse og stress
- Sofie Rønde Rasmussen

Akupunktur behandling og øvelser: I en del år har jeg været let til at blive syg, og i en længere periode døjet med bihulebetændelse endvidere tendens til at føle mig stresset.

Læs hele anbefaling

Akutte og kroniske lændesmerter

Et hold i lænden (lumbago) er i den nedre del af ryggen. Et hold i ryggen kan opstå gradvis med en forværring. Muskler bliver meget hårde og spændte. Årsager til rygsmerter kan skyldes: Et forkert kropsvrid, overbelastninger, ensidige gentagelser som medfører overbelastning, -og ved et fald og forandringer i rygsøjlen ved slid.

Symptomer

Symptomerne af lændesmerter kan f.eks. føles i ballen, låret eller ned i foden. Smerterne kan variere og ofte kan være aftagende når du ligger ned.

Akutte lændesmerter og årsager

Når der er tale om akutte lændesmerter er det et hold i ryggen. -også omtalt som et hekseskud som kan være meget smertefuld. Når der opstår et hold i ryggen vil det være tendens til at ryggens hældning er fremefter og mere over til den ene side.

*Rygsmerter akupunktur Århus - Lændesmerter akupunktur Århus 

 

Kroniske lændesmerter

Akupunktur mod iskiassmerter - akupunktur mod muskelspændinger

Er smerterne i en længerevarende periode mere end 3 måneder betragtes det som kroniske lændesmerter, -og muligheden at det også kan være en diskusprolaps. Hvis du har fået en diskusprolaps (symptomer kan være udstråling af smerter og følelsesløshed i ben, knæ og fod). Årsager er for det meste overbelastning ved et tungt løft eller en forkert vridning, nogle gange kan det føre til at den store iskias-nerve påvirkes der forløber helt ned i foden. Andre årsager kan f.eks. være at der er en kombination af forskellige faktorer som en forstrækning, krampe, og unødig påvirkning af ledbånd.

Hvad er fakta om lændesmerter og iskiassmerter?

 • Lændesmerter kan være akutte eller længerevarende smerter. I mange tilfælde går lændesmerter over af sig selv
 • Hvis der kommer en nerve i klemme, kan der opstå smerter i den ene balle eller ben
 • De fleste tilfælde med et lændehold skyldes årsagen, at de små led som sidder mellem ryghvirvlerne er påvirkede
 • Har du lændesmerter i en længere periode bør du kontakte din læge, specielt hvis du oplever føleforstyrrelser og svært ved at styre benet
 • Et andet symptom kan være, hvis du har problemer med vandladning eller afføring, med ryg- og ben smerter
 • I rygsøjlen er der bruskskiver som kan være faldet sammen, hvilken påvirker nerven. Dette kan medføre en diskusprolaps, der kan give føleforstyrrelser og besvær med styre benene.

 

Andre årsager til rygsmerter lændesmerter

 • Skæv ryg (skoliose): Kan der opstå ved slid i leddene, herved tendens til rygsmerter
 • Ryg slidgigt (spondylose): Ved slidgigt sker der forandringer i rygsøjlen, der sker ofte i leddene mellem ryghvirvlerne og ved diskus. Forandringerne kan give smerter ved fysiske belastninger
 • Scheuermann sygdom: Er en vækst forstyrrelse i ryghvirvlerne, der medfører en krumning af ryggen mere end normalt. Det kan opstå i slutningen af puberteten
 • Sammenfald i ryghvirvler (knogleskørhed / osteoporose: Der kan opstå akutte og kroniske lændesmerter
 • Kronisk betændelse i rygsøjlen (morbus bechterews sygdom): Er en sjælden betændelses sygdom som sætter sig hovedsageligt i ryg skelettet, der medfører smerter og stivhed. Symptomerne bliver bedre ved bevægelse

Rygtræning som forebyggelse

Det er vigtigt at holde sin ryg stærk og smidig for at undgår unødvendige rygsmerter, lændesmerter og muskelspændinger. Det er et must og når du først har fået lært ryg øvelser at kende

sundtlegeme.dk - akupunktur Aarhus tilbyde vejledning i forebyggende øvelser som er målrette til dine behov. De Vejledning ryg øvelser er som reglen i kombination med anden behandling som akupunktur, men kan også kombineres med massage og bindevævsmassage.

Andre links

Hovedpine og migræne

Kredsløbsbehandling

 sundtlegeme.dk - Akupunktur Århus / Akupunktør Århus​ 

Langelandsgade 16 - 3 th., 8000 Århus C.

Har du lyst til at høre mere?