Hvad er akupunktur?

Akupunkturen baserer sig på princippet om, at kroppen og psyken skal være i balance for at holde sig sund. Akupunkturpunkter sender signaler, som er med til at stimulerer kroppens egne helbredende kræfter. Behandlingen kan afhjælpe mange sygdomme eller lindre dem.

 

sundtlegeme.dk

Kroppens eget immunforsvar

Akupunktur betyder nåle-indstik. Akupunkturbehandling udføres med tynde nålen som sættes i akupunkturpunkt som fremkalder kroppens naturlige reaktioner for at afhjælpe problemet. Akupunktur giver impulser til, at kroppen skal genfinde sin naturlige balancen. Akupunktur er med til at styrker kroppens eget immunsystem, endvidere med til at forebyggelse af sygdomme og tilføre ny energi til din krop.

Akupunktør John Bregnhøj - sundtlegeme.dk * Langelandsgade 16 - 3 th., 8000 Aarhus C.

videnskabelige undersøgelser om akupunktur

Mange videnskabelige undersøgelser peger på, at behandlingen af akupunkturpunkter har en dybtgående virkning på kroppen. Der er mange lidelser som kan påvirkes i en gunstig retning, så symptomer og lidelser forsvinde.

Hvilken effekt kan jeg forvente af akupunktur ?

Normalt vil du efterfølgende føle dig afslappet, måske lidt træt og tørstig. Drik efterfølgende vand, da akupunktur igangsætter en udrensningsproces.

Hvad er formålet med Akupunktur ?

Akupunktur behandling har til formål at afbalancere krop og psyke. Akupunkturen kan være med til helbrede eller lindre. Akupunkturbehandlingen kan styrke kroppens eget immunforsvar og kan være med til forbyggelse imod sygdomme.

Se filmen om akupunktur

Akupunkturbehandling

Akupunkturbehandlingen er en slags manipulation, som genskaber den naturlige balance på ny. Mange sygdomme kan skyldes ubalance i kroppens energi. Denne ubalance kan behandles med nåle på akupunkturpunkter, som kan være med til at genoprette kroppens naturlige energibalance. Det betyder, at der kan ske en væsentlig forbedring, eller at symptomer / lidelser forsvinder. Effekten af behandlingen vil som regel styrke kroppens immunforsvar generelt.

Behandlingen er baseret på en teori om, at der i kroppen er et mønster af energibaner (meridianer), hvori der er en energistrøm (Chi / Qi), den er af afgørende betydning for helbredstilstanden. Bliver energi-flowet nedsat eller afbrydes det i en eller flere energibaner (meridianer), opstår der sygdom.

Forsinket effekt ved akupunktur

I nogle tilfælde skal flere akupunktur behandlinger til førend effekten viser sig f.eks. ved: Sukkertrang, hedeture, søvnløshed, dårlig koncentration, eksamensangst, hormonelle problemer, vægttab.............

Kan der være reaktioner / bivirkninger ved akupunktur ?

Efter behandling: 

Husk at drikke rigeligt vand efterfølgende. Vær opmærksom på, at du efter behandlingen skal drikke rigeligt med væske. Det skyldes at behandlingen sætter gang i en udrensningsproces. Symptomer ved for lidt væskeindtag kan være hovedpine og ubehag.

Når akupunkturnålene er taget ud kan der opstå en let rødme lokalt, og der kan forekomme ømhed ved indstik stedet hvilket er helt normalt. I sjældne tilfælde kan der opstå kvalme, svimmelhed eller en følelse af, at være opstemt og forøget energi.

Akupunktur har en dybdegående og meget afslappende virkning på kroppen. Du kan dog i de første timer efter behandlingen, føle dig træt eller søvnig. Alle symptomerne forsvinder hurtigt igen. Erfaringer viser, at der kan være en positiv effekt efter første behandling, alt afhængig af hvilken lidelse / symptom du bliver behandlet for.

Hvor lang tid skal akupunkturnåle sidde i ?

Akupunkturnålene skal gennemsnit sidde i 30 – 40 minutter.

Meridianer og akupunkturpunkter

Generelt kan man sige, at meridianer hvor akupunkturpunkter befinder sig, styrer og giver næring til organerne, især de indre. Til hvert organ er der knyttet egenskaber af fysiologiske, følelsesmæssige og mentale funktioner. Chie (Q)i kan man sige opstår imellem Yin og Yang. Sygdom kan opstå, hvis energistrømmen blokeres og energien ikke kan flyde frit.

Akupunktur blev først registreret i Kina

Akupunkturen er flere 1000 år gammel. Der er mange andre lande som også praktiserede akupunkturen. Akupunktur har bredt sig til mange verden over som behandlingmetode , -og der findes mange forskellige akupunktur-systemer end den traditionelle kinesiske akupunktur.

Øre apunktur

Findes der en behandling til mit problem?

Tag allerede kontakt idag til sundtlegeme.dk akupunktur Århus

Akupunktur har i mange tilfælde en god effekt. Der anvender flere forskellige akupunktur-systemer som giver en unik og alsidig tilgang til akupunktur behandlingen af akutte og kroniske lidelser.

Der bliver ofte anvendt flere forskellige akupunktur-systemer til behandlingen. Det kan være to eller flere akupunktur-systemer som kombineres hvilket ofte give endnu bedre resultater -og giver en synergi effekt.

Akupunkturen udvikler sig konstant

Der er konstant i en udvikling, og der bliver forsket verden over med at udvikle nye akupunktur-systemer med gode resultater, -og nogle gange med endnu bedre resultater end den traditionel kinesisk akupunktur. Der findes idag rigtige mange akupunktur- systemer, nogle af disse akupunktur-systemer kaldes for micro akupunktur-systemer f.eks. Eciwo eller BMA (moderne akupunktur).

Hvad er BMA (moderne akupunktur) ?

Micro akupunktur-systemer. John Boel

Foreløbigt er der udviklet 11 forskellige micro akupunktur-systemer, -og adskiller sig fra traditionelle kinesiske akupunktur (TCM) ved at de  virker via nervesystemet. Akupunkturen udføres via leddene på specielle punkter: I albue, knæ, fingre, hænder, tæer, knæ og i ryggen. Disse impulser gives videre og påvirker forskelle steder i hjernen, som herefter aktivere kroppens egen helbredssystem.

Master Tung og Dr. Tan akupunktur-systemer

Andre mere omfattende komplette akupunktur-systemer

Kan f.eks. nævnes Master Tung et andet Dr. Tan - Balance Method Acupunkture

Se film fra en akupunktur behandling fra systemet fra 1 Balance Method acupunture 2 Balance Method acupunture og Master Tung

Nakkesmerter, smerter i venstre arm og fingre
- Jimmy Pedersen

Akupunktur behandling: 15 år med spændinger i nakken og smerter,  som nu var smerterne begyndt at gå ud i venstre arm og finger. Det umulige skete, at jeg aldrig havde troet kunne lade sig gøre.

Læs hele anbefaling

Rygestop, KOL (rygelunger), rygsmerter, stress og vrede.
- Alice T. Bojsen

Akupunktur behandling: Mit forbrug var dagligt 60 cigaretter dagligt, og startede med at ryge som 11-årig. Min rygetrang er fuldstændig væk, og har ikke røget siden. Jeg fik i alt 5 behandlinger. I forbindelse med rygestoppet blev jeg også behandlet for mit KOL, hvilken har medført at dette også er markant bedre.

Læs hele anbefaling

Spændinger i nakke, nakkesmerter (hold i nakken), skulder og -smerter i højre arm.
- Hanni Yassin

Akupunktur behandling: Akutte skuldersmerter, et stort hold i nakken og smerter ud i arm og finger. Efter at jeg havde fået 3 akupunktur behandlinger forsvandt smerterne, og både nakke, skulderen, armen og finger kunne bruges igen helt normalt.

Læs hele anbefaling

Låst kæbeled og behandling af nakkespændinger
- Sissel

Akupunktur og massage behandling: Jeg havde problemer med kæben, mit kæbeled var låst i en lukket position, og blev derfor undersøgt hos tandlæge og kæbekirurg. Efter at jeg havde fået nogle behandlinger blev kæbeleddet normaliseret med akupunktur og massage.

Læs hele anbefaling

Akupunktur behandling imod kvalme under graviditet
- Gry Aakjær

Akupunktur behandling: Jeg fik voldsom kvalme under min graviditet. Den startede for alvor i uge 5-6. I uge 8 kom jeg hjem fra en uges ferie, hvor jeg havde ligget syg med opkast og gennemgribende kvalme – hele døgnet. Havde tabt mig meget og var meget drænet for energi. Jeg blev til sidst indlagt og fik drop, da jeg intet kunne holde i mig. Lægerne kunne ikke hjælpe, udover gode råd. Det var et mirakel ! Min kvalme forsvandt som dug for solen.

Læs hele anbefaling

Smerter i håndled, albue og ankel.
- Jette H.  Ikast

Akupunktur behandling: 6 år med smerter i håndled og operation uden resultat. Lægerne havde opgivet mig. Jeg blev behandlet med akupunktur, og har ikke længere problemer med håndleddet...... 

Læs hele anbefaling


Ansigtslammelse, smerter i venstre arm og svært ved at bøje højre pegefinger 
- Lars Olsen

Akupunktur behandling: Jeg henvendte mig til sundtlegeme.dk for at forhøre mig om det var mulighed, at hjælpe mig med min ansigtslammelse. I 2008 fik jeg i venstre side en ansigtslammelse som efterfølgende begyndte, at brede sig til højre side. Heldigvis blev den højre side ikke så hårdt ramt.

Læs hele anbefaling

Immunforsvaret, bihulebetændelse og stress
- Sofie Rønde Rasmussen

Akupunktur behandling og øvelser: I en del år har jeg været let til at blive syg, og i en længere periode døjet med bihulebetændelse endvidere tendens til at føle mig stresset.

Læs hele anbefaling

Akupunktør John Bregnhøj

sundtlegeme.dk - akupunktur Århus

Tag kontakt til akupunktør John Bregnhøj

sundtlegeme.dk - Akupunktur Aarhus