Hvad er akupunktur ?

Akupunktur betyder nåle-indstik. Behandlingen baserer sig på princippet om, at kroppen og psyken skal være i balance for at holde sig sund. Akupunkturpunkter sender signaler, som er med til at stimulerer kroppens egne helbredende kræfter.

Formålet med akupunktur

Akupunktur betyder nåle-indstik. Behandlingen baserer sig på princippet om, at kroppen og psyken skal være i balance for at holde sig sund. Akupunkturpunkter sender signaler, som er med til at stimulerer kroppens egne helbredende kræfter.

Akupunktur behandling udføres i akupunkturkliniken Daugbjergvej 26, 8000 Århus C. - Hverdage kl.10 - 18

Akupunktør John Bregnhøj

John Bregnhøj Akupunktør Århus har et solidt erfaringsgrundlag.

 

*RAB godkendt ved akupunktur. Tilskud hos sygeforsikringen Danmark. Mange sundhedsforsikringer dækker og forsikrer ved skader. 

Hvad er teorien om akupunktur?

Akupunkturbehandlingen er en slags manipulation, som genskaber den naturlige balance på ny. Mange sygdomme kan skyldes ubalance i kroppens energi. Denne ubalance kan behandles med nåle på akupunkturpunkter, som kan være med til at genoprette kroppens naturlige energibalance. Det betyder, at der kan ske en væsentlig forbedring, eller at symptomer / lidelser forsvinder. Effekten af behandlingen vil som regel styrke kroppens immunforsvar generelt.

Behandlingen er baseret på en teori om, at der i kroppen er et mønster af energibaner (meridianer), hvori der er en energistrøm (Chi / Qi), den er af afgørende betydning for helbredstilstanden. Bliver energi-flowet nedsat eller afbrydes det i en eller flere energibaner (meridianer), opstår der sygdom.

Videnskabelige undersøgelser om akupunktur

Mange videnskabelige undersøgelser peger på, at behandlingen af akupunkturpunkter har en dybtgående virkning på kroppen. Der er mange lidelser som kan påvirkes i en gunstig retning, så symptomer og lidelser forsvinde.

Efter akupunkturnålene er sat i kan det opleves og føles forskelligt

Det mest almindelig er en pulsering, summende og prikkende fornemmelse, som er et tegn på at akupunkturnålene arbejder, og er en positiv reaktion fra kroppen. Af andre oplevelser kan være en lokale varme i områder hvor akupunkturnålene er placeret, eller en følelse af der er en energi som strømmer i gennem kroppen. Dette er naturlige reaktioner der udløses af hormonsystemet. Akupunkturnålene er tynde, og ikke som man kende fra besøg hos lægen eller på sygehuset.

Meridianer og akupunkturpunkter

Generelt kan man sige, at meridianer hvor akupunkturpunkter befinder sig, styrer og giver næring til organerne, især de indre. Til hvert organ er der knyttet egenskaber af fysiologiske, følelsesmæssige og mentale funktioner. Qi kan man sige opstår imellem Yin og Yang. Sygdom kan opstå, hvis energistrømmen blokeres og energien ikke kan flyde frit.

Nakkesmerter, smerter i venstre arm og fingre
- Jimmy Pedersen

Akupunktur behandling: 15 år med spændinger i nakken og smerter,  som nu var smerterne begyndt at gå ud i venstre arm og finger. Det umulige skete, at jeg aldrig havde troet kunne lade sig gøre.

Læs hele anbefaling

Rygestop, KOL (rygelunger), rygsmerter, stress og vrede.
- Alice T. Bojsen

Akupunktur behandling: Mit forbrug var dagligt 60 cigaretter dagligt, og startede med at ryge som 11-årig. Min rygetrang er fuldstændig væk, og har ikke røget siden. Jeg fik i alt 5 behandlinger. I forbindelse med rygestoppet blev jeg også behandlet for mit KOL, hvilken har medført at dette også er markant bedre.

Læs hele anbefaling

Spændinger i nakke, nakkesmerter (hold i nakken), skulder og -smerter i højre arm.
- Hanni Yassin

Akupunktur behandling: Akutte skuldersmerter, et stort hold i nakken og smerter ud i arm og finger. Efter at jeg havde fået 3 akupunktur behandlinger forsvandt smerterne, og både nakke, skulderen, armen og finger kunne bruges igen helt normalt.

Læs hele anbefaling

Låst kæbeled og behandling af nakkespændinger
- Sissel

Akupunktur og massage behandling: Jeg havde problemer med kæben, mit kæbeled var låst i en lukket position, og blev derfor undersøgt hos tandlæge og kæbekirurg. Efter at jeg havde fået nogle behandlinger blev kæbeleddet normaliseret med akupunktur og massage.

Læs hele anbefaling

Akupunktur behandling imod kvalme under graviditet
- Gry Aakjær

Akupunktur behandling: Jeg fik voldsom kvalme under min graviditet. Den startede for alvor i uge 5-6. I uge 8 kom jeg hjem fra en uges ferie, hvor jeg havde ligget syg med opkast og gennemgribende kvalme – hele døgnet. Havde tabt mig meget og var meget drænet for energi. Jeg blev til sidst indlagt og fik drop, da jeg intet kunne holde i mig. Lægerne kunne ikke hjælpe, udover gode råd. Det var et mirakel ! Min kvalme forsvandt som dug for solen.

Læs hele anbefaling

Smerter i håndled, albue og ankel.
- Jette H.  Ikast

Akupunktur behandling: 6 år med smerter i håndled og operation uden resultat. Lægerne havde opgivet mig. Jeg blev behandlet med akupunktur, og har ikke længere problemer med håndleddet...... 

Læs hele anbefaling


Ansigtslammelse, smerter i venstre arm og svært ved at bøje højre pegefinger 
- Lars Olsen

Akupunktur behandling: Jeg henvendte mig til sundtlegeme.dk for at forhøre mig om det var mulighed, at hjælpe mig med min ansigtslammelse. I 2008 fik jeg i venstre side en ansigtslammelse som efterfølgende begyndte, at brede sig til højre side. Heldigvis blev den højre side ikke så hårdt ramt.

Læs hele anbefaling

Immunforsvaret, bihulebetændelse og stress
- Sofie Rønde Rasmussen

Akupunktur behandling og øvelser: I en del år har jeg været let til at blive syg, og i en længere periode døjet med bihulebetændelse endvidere tendens til at føle mig stresset.

Læs hele anbefaling

Har du lyst til at høre mere?

logo1
logo2
logo3
logo4
logo5
logo6
logo7
logo11
logo9
logo10