Rygsmerter akupunktur

Rygsmerter, lændesmerter og muskelspændinger har de fleste prøvet på et eller andet tidspunkt i deres liv. Rygsmerter, lændesmerter og muskelspændinger er den mest udbredte folkesygdom i Danmark. Akupunktur er effektiv til lindre og afhjælpe smerter

Akupunktur mod rygsmerter

Rygsmerter eller i daglig tale ondt i ryggen er ikke særlig præcis, men omfatter: Lændesmerter, hold i ryggen "hekseskud", en skæv ryg, diskusprolaps og muskelspændinger i ryggen som giver smerter. Rygsmerter og lændesmerter er nok den lidelse som er mest udbred i Danmark, som skyldes ofte at kroppen ikke bliver brugt hensigtsmæssig f.eks. ved forkerte belastninger i forbindelse med arbejde, forløftniger, kulde "træk" eller anspændthed i følge arbejdspres "stress".

Akupunktur er en effektiv behandling til at lindre eller fjerne rygsmerter, lændesmerter og muskelspændinger

sundtlegeme.dk - akupunktur Århus

Akupunktur er en metode der giver en unik og alsidig tilgang til behandling af akutte eller kroniske lidelser

RAB registreret akupunktør John Bregnhøj *Et solidt erfaringsgrundlag.  Hverdage 10 - 17 ***  21900559  Langelandsgade 16 - 3 th. - 8000 Aarhus C. 

*Tilskud hos sygesikringen danmark. Mange sundhedsforsikringer og forsikringsskade tilbyder mulighed for akupunktur

Prisoversigt klik her

 

kvinde med rygsmerter

Rygsmerter, lændesmerter og muskelspændinger

Akupunktur og virkning imod rygsmerter

sundtlegeme.dk - akupunktur Århus har et solidt erfaringsgrundlag i at behandle rygsmerter og muskelspændinger.

Akupunktur har i de fleste tilfælde en fantastisk god effekt på rygsmerter og muskelspændinger akutte eller kroniske rygsmerter muskelspændinger. Akupunktur kan med fordel kombineres med anden behandling som f.eks. massage eller bindvævsmassage

Rygsmerter, lændesmerter og muskelspændinger årsager

Smerter i ryggen kan f.eks. være forårsaget af, at musklerne som er med til at holde ryghvirvlerne "rygsøjlen" på plads kan være så spændte at musklerne går i krampe, hvilken medføre at der opstår smerter. Når der gives akupunktur gives der signaler til området via blodtilførelse, næringsstoffer og ilt m.v. som bevirker at smerter og kramper fortager sig så musklerne slipper sit tag.

 

Antalt behandlinger

Det er individuelt hvor mange behandlinger der skal til, men ved akupunktur sker der som reglen en bedring allerede efter første behandling. Det mest almindelige er fra 3 - 6 behandlinger for at muskelerne bliver normaliseret og du bliver rask. Det er naturligvis en individuel vurdering afhængig af hvad årsagen er til dine rygsmerter, -og om det er akutte smerter eller kronisk .

Det er altid en god ide at kontakte din læge i forbindelse med dine rygsmerter, måske vurdere din læge at du skal have foretaget billeder med røntgen, scanning eller anden udredning.

Vil du vide mere om akupunktur ? klik her 

*Ønsker du at vide mere om sportsskader og overbelastningsskader? klik her

Muskelspændinger i ryggen hos kvinde

Rygsmerter og muskelspændinger

Akupunkturbehandling af akutte og kroniske rygsmerter, lændesmerter og muskelspændinger

De fleste har på et eller andet tidspunkt haft ondt i ryggen. Rygsmerter får 60% - 80% af befolkningen en eller flere gange i løbet af deres liv. Lændesmerter eller lumbago er der mange som oplever at få, og betragtes som en folkesygdomme. Rygsmerter kan forekomme som akutte eller kroniske.

Hvorfor opstår akutte rygsmerter?

 • Det opstår ved ensidige gentagende bevægelser
 • Ved tunge og forkerte løft, eller hvis der sker et kropsvrid ved løftet
 • Hvis du har en dårlig fysisk form
 • Dårlige arbejdetsstillinger
 • Uhensigtsmæssig brug af ryggen
 • Det kan være arveligt betinget
 • Rygsmerter opstår ofte i kombination af flere årsager

*Se film om rygsmerter og forklaring på ryg -og lændesmerter

 

Mand med lændesmerter

Akupunktur imod lændesmerter

Akutte og kroniske lændesmerter

Et hold i lænden (lumbago) er i den nedre del af ryggen. Et hold i ryggen kan opstå gradvis med en forværring. Muskler bliver meget hårde og spændte. Årsager til rygsmerter kan skyldes: Et forkert kropsvrid, overbelastninger, ensidige gentagelser som medfører overbelastning, ud fra kommende skader, ved et fald og forandringer i rygsøjlen ved slid. Symptomerne af lændesmerter kan f.eks. føles i ballen, låret eller ned i foden. Smerterne kan variere og ofte kan være aftagende når du ligger ned.

 

Akutte lændesmerter og årsager

Når der er tale om akutte lændesmerter er det et hold i ryggen. -også omtalt som et hekseskud eller hold i ryggen som kan være meget smertefuld. Når der opstår et hold i ryggen vil det være tendes til at ryggens hældning er fremefter og mere over til den ene side.

Video om rygsmerter Se filmen 

rygsøjle og nerver

Kroniske lændesmerter

Er smerterne i en længerevarige periode mere end 3 måneder betragtes det som kroniske lændesmerter, -og muligheden at det også kan være en diskusprolaps. Hvis du har fået en diskusprolaps (symptomer kan være udstråling af smerter og følelsesløshed i ben, knæ og fod). Årsager er for det mest overbelastning ved et tungt løft eller et forkert vridning, nogle gange kan det føre til at den store iskias-nerve påvirkes der forløber helt ned i foden. Andre årsager kan f.eks. være at der er en kombination af forkellige faktorer som en forstrækning, krampe, og unødig påvirkning af ledbånd.

Hvad er fakta om lændesmerter og iskiassmerter?

 • Lændesmerter kan være akutte eller længerevarende smerter. I mange tilfælde går lændesmerter over af sig selv
 • Hvis der kommer en nerve i klemme, kan der opstå smerter i den ene balle eller ben
 • De fleste tilfælde med et lændehold skyldes årsagen, at de små led som sidder mellem ryghvirvlerne er påvirkede
 • Har du lændesmerter i en længere periode bør du kontakte din læge, specielt hvis du oplever føleforstyrrelser og svært ved at styre benet
 • Et andet symptom kan være, hvis du har problemer med vandladning eller afførring, med ryg- og ben smerter
 • I rygsøjlen er der bruskskiver som kan være faldet sammen, hvilken påvirker nerven. Dette kan medføre en diskusprolaps, der kan give føleforstyrrelser og besvær med styre benene.

 

Andre årsager til lændesmerter

 • Skæv ryg (skoliose): Kan der opstå ved slid i leddene, herved tendens til rygsmerter
 • Ryg slidgigt (spondylose): Ved slidgigt sker der forandringer i rygsøjlen, der sker ofte i leddene mellem ryghvirvlerne og ved diskus. Forandringerne kan give smerter ved fysiske belastninger
 • Scheuermann sygdom: Er en vækst forstyrrelse i ryghvirvlerne, der medfører en krumning af ryggen mere end normalt. Det kan opstå i slutningen af puberteten
 • Sammenfald i ryghvirvler (knogleskørhed / osteoporose : Der kan opstå akutte og kroniske lændesmerter
 • Kronisk betændelse i rygsøjlen (morbus bechterews sygdom): Er en sjælden betændelses sygdom som sætter sig hovedsagligt i ryg skelettet, der medføre smerter og stivhed. Symptomerne bliver bedre ved bevægelse.
vejledning i øvleser

Rygtræning som forebyggelse

Det er vigtigt at holde sin ryg stærk og smidig for at undgår unødvendig rygsmerter, lændesmerter og muskelsmændinger. Det er en must og når du først har fået lært ryg øvelser at kende

Vejledning i forebyggende øvelser

sundtlegeme.dk - akupunktur Aarhus tilbyde vejledning i forebyggende øvelser som er målrette til dine behov. De Vejledning ryg øvelser er som reglen i kombination med anden behandling som akupunktur, men kan også kombineres med massage og bindevævsmassage. Massage og akupunkturbehandling kan ligeledes kombineres.

Info om akupunktur behandling hos sundtlegeme.dk

Akupunktur genoprette balance i kroppens energisystem, er med til at skaber harmoni og sundhed på ny.

*Første behandling 60 min. herefter vurderes om kommende behandlinger er 45 min. eller 60 min. 

*Se priser  45 min. - 60 min., klippekort og rabatter

 Hvad er akupunktur?

Vil du vide mere om:

Nakkesmerter, smerter i venstre arm og fingre
- Jimmy Pedersen

Akupunktur behandling: 15 år med spændinger i nakken og smerter,  som nu var smerterne begyndt at gå ud i venstre arm og finger. Det umulige skete, at jeg aldrig havde troet kunne lade sig gøre.

Læs hele anbefaling

Rygestop, KOL (rygelunger), rygsmerter, stress og vrede.
- Alice T. Bojsen

Akupunktur behandling: Mit forbrug var dagligt 60 cigaretter dagligt, og startede med at ryge som 11-årig. Min rygetrang er fuldstændig væk, og har ikke røget siden. Jeg fik i alt 5 behandlinger. I forbindelse med rygestoppet blev jeg også behandlet for mit KOL, hvilken har medført at dette også er markant bedre.

Læs hele anbefaling

Spændinger i nakke, nakkesmerter (hold i nakken), skulder og -smerter i højre arm.
- Hanni Yassin

Akupunktur behandling: Akutte skuldersmerter, et stort hold i nakken og smerter ud i arm og finger. Efter at jeg havde fået 3 akupunktur behandlinger forsvandt smerterne, og både nakke, skulderen, armen og finger kunne bruges igen helt normalt.

Læs hele anbefaling

Låst kæbeled og behandling af nakkespændinger
- Sissel

Akupunktur og massage behandling: Jeg havde problemer med kæben, mit kæbeled var låst i en lukket position, og blev derfor undersøgt hos tandlæge og kæbekirurg. Efter at jeg havde fået nogle behandlinger blev kæbeleddet normaliseret med akupunktur og massage.

Læs hele anbefaling

Akupunktur behandling imod kvalme under graviditet
- Gry Aakjær

Akupunktur behandling: Jeg fik voldsom kvalme under min graviditet. Den startede for alvor i uge 5-6. I uge 8 kom jeg hjem fra en uges ferie, hvor jeg havde ligget syg med opkast og gennemgribende kvalme – hele døgnet. Havde tabt mig meget og var meget drænet for energi. Jeg blev til sidst indlagt og fik drop, da jeg intet kunne holde i mig. Lægerne kunne ikke hjælpe, udover gode råd. Det var et mirakel ! Min kvalme forsvandt som dug for solen.

Læs hele anbefaling

Smerter i håndled, albue og ankel.
- Jette H.  Ikast

Akupunktur behandling: 6 år med smerter i håndled og operation uden resultat. Lægerne havde opgivet mig. Jeg blev behandlet med akupunktur, og har ikke længere problemer med håndleddet...... 

Læs hele anbefaling


Ansigtslammelse, smerter i venstre arm og svært ved at bøje højre pegefinger 
- Lars Olsen

Akupunktur behandling: Jeg henvendte mig til sundtlegeme.dk for at forhøre mig om det var mulighed, at hjælpe mig med min ansigtslammelse. I 2008 fik jeg i venstre side en ansigtslammelse som efterfølgende begyndte, at brede sig til højre side. Heldigvis blev den højre side ikke så hårdt ramt.

Læs hele anbefaling

Immunforsvaret, bihulebetændelse og stress
- Sofie Rønde Rasmussen

Akupunktur behandling og øvelser: I en del år har jeg været let til at blive syg, og i en længere periode døjet med bihulebetændelse endvidere tendens til at føle mig stresset.

Læs hele anbefaling

 sundtlegeme.dk - Akupunktur Århus / Akupunktør Århus​ 

Langelandsgade 16 - 3 th. 8000 Århus C.

Har du lyst til at høre mere?