Tennisalbue og golfalbue akupunktur behandling

Akupunktur behandling er effektiv imod akutte og kroniske albuesmerter -tennisalbue og golfalbue

sundtlegeme.dk - akupunktur Århus - RAB registreret akupunktør John Bregnhøj  

*Et solidt erfaringsgrundlag. Hverdage 10 - 17 ***  21900559  Langelandsgade 16 - 3 th. - 8000 Aarhus C.

albuesmerter - tennisalbue hos kvinde

Albuesmerter - Akupunktur behandling af albuesmerter

Albuesmerter skyldes ofte en overbelastning f.eks. ved computer og mus, ensidige bevægelser mange gange, -men kan også skyldes nakkeproblemer.

Albuesmerter hvad er det ?

Årsagen kan være: Tennisalbue, golfalbue, musearm eller nakkesproblemer

  • Tennisalbue er en smerte på ydersiden af albue
  • Golfalbue er smerte på indersiden af albue
  • Musearm er håndledssmerter som stråle op i albuen, hånden og fingre
  • Nakkeproblemer eller nakkesmerter som stråler ud til albuen

 

Symptomer kan være f.eks. være:

Smerter og ømhed, udstråling af smerter i finger, -og forværring ved belastning. Det kan forværres i løbet af dagen, afhængig hvor meget albuen belastes kan symptomerne forværres.

Albuesmerter i længere tid

Kan der ofte være smerter i armen er hvile som kan skyldes brist i bindevævet. Bindevævet bliver irriteret og der vil opstå inflammation (betændelsestilstand) i området ved albuen som givet en smerte.

Hvordan virker akupunktur imod albuesmerter ?

Akupunkturbehandling imod albuesmerter, om årsagen skyldes nakkesmerter, musearm, golfalbue eller tennisalbue vil akupunkturnålene være med til at løsne op for årsagen til energiblokeringen (stavnation af energi). Akupunkturbehandlingen får muskelspændinger til at slippe som der opstår i forbindelse med smerter i albuen.

Ved sundtlegeme.dk - akupunktur Aarhus anvendes:

Akupunktur imod albuesmerter (tennisalbue og golfalbue) behandles med:

Akupunktur som bl.a. anvendes: Kinesisk akupunktur, moderne akupunktur (BMA), Master Tung , øre akupunktur og Dr. Tan - Balance Method Acupuncture 

ung mand som har overbelastningsskade af albue efter for tunge vægte

Hvad er tennisalbue og golfalbue ?

En tennisalbue og golfalbue opstår af overbelastning og sker som reglen ved mange gentagelser af samme bevægelser, derfor undgå ensidige bevægelser som forbyggelse. Det normale for tre måneder eller mere førend generne forsvinder, men kan også være en kronisk tilstand som skal behandles.

Tennisalbue og golfalbue vil der opstår en irritation i albuens yderside eller inderside. Tennisalbue smerter er på ydersiden, -og golfalbue smerter på indesiden. Både tennisalbue og golfalbue smerter kan variere hvor smerterfuld det er, men kan gøre ondt -og samtidig gener musklerne som går hen over albueleddet. Smerterne kan være en fornemmelse af murrende på den ene side af albue -og den forgrene sig ned i underarm og håndled.

 

Funktionsnedsættelse af arm

Ved tennisalbue og golfalbue opstår der en funktionsnedsættelse som f.eks. være ved at løfte ting, holde fast på ting, let til at tabe ting ud af hænderne, vanskeligt ved at skænke og hælde op. Når armen bruges gør det ondt i den. Forsætter funktionsnedsættelsen er det vigtig at din læge undersøger det nærmere.

albuesmerter efter overbelastning ved mand

Symptomer for tennis -og golfalbue

Hvad kan der være af symptomer for en  tennis- og golfalbue?

Smerteren vil være på indvendig eller udvendig side af albuen som medfører en begrænset bevægelighed specielt ved løft og vrid, endvidere kan der være smerter når armen er i hvile.

Hvordan kan en diagnosen stilles ?

Din læge undersøge albuen, -og tester dine sener og hvor de fæster. Er der tvivl om den korrekte diagnose kan lægen vælge at give en lokalbedøvelse ind hvor at senerne hæfter, forsvinder smerterne få lægen bekræftiget sin diagnose.

kvinde som modtager øre apunktur imod skuldersmerter

Akupunktur tennisalbue og golfalbue smerter

Akupunkturbehandling er effektiv til at behandle akutte som kroniske tennisalbue og golfalbue smerter.

sundtlegeme.dk - akupunktur Århus har gode erfaringer med at behandle tennisalbue og golfalbue

 

Læs alle anbefalinger hvordan akupunktur har hjulpet

Glade klienter hos sundtlegeme.dk / akupunktur Aarhus

stærke albuesmerter hos kvinde

Hvad kan årsagen være til tennis- og golfalbue ?

Ved en tennisalbue er der forandringer i senen eller der hvor de hæfter i fingrenes muskler (strækkemuskler) som er på ydersiden som der hvor det gør mest ondt. Det kan være en betændelsestilstand (inflammation) eller slidforandringer.

Ved golfalbue er forandringer i en af senerne på indersiden, de fingermuskler som har af at bøje fingerne og smerterne er på indersiden af albuen. Her er det samme som ved tennisalbue betændelse eller en slitage. Smerterne opstår ofte ved kortvarige og en intens overbelastning f.eks. ved længere tids belastning hvor der samtidig er en vridende bevægelse hvor albuen påvirkes.

 

Vil du vide mere om overbelastningsskader og sportsskader?

Hvordan kan en tennis- og golfalbue behandles ?

Formålet med akupunktur behandlingen er at fjerne, lindre smerterne eller fjerne denne, endvidere dæmpe eller fjerne betændelsestilstanden.

Du bør undgå

I en periode under akupunktur behandlingsforløbet er det godt at undgå aktiviteter og belastninger som fremkalder smerter i albuen.

Det kan være en god ide at tage et støttebind på albuen hvis albuen belastes. Du kan forbedre din albue ved at få instruktion i øvelser som er målrettet imod tennisalbue og golfalbue.

Tennisalbue også ofte ved forkert brug af mus ved computeren hvor du bøjer håndleddet for meget. Det er der heldigvis råd for, da der findes hjælpemidler som kan aflaste håndleddet.

Smerter som opstår

Anvend is i et håndklæde som kan være med til at dæmpe smerten.

*Vil du vide mere om sportsskader og overbelastningsskader?

Nakkesmerter, smerter i venstre arm og fingre
- Jimmy Pedersen

Akupunktur behandling: 15 år med spændinger i nakken og smerter,  som nu var smerterne begyndt at gå ud i venstre arm og finger. Det umulige skete, at jeg aldrig havde troet kunne lade sig gøre.

Læs hele anbefaling

Rygestop, KOL (rygelunger), rygsmerter, stress og vrede.
- Alice T. Bojsen

Akupunktur behandling: Mit forbrug var dagligt 60 cigaretter dagligt, og startede med at ryge som 11-årig. Min rygetrang er fuldstændig væk, og har ikke røget siden. Jeg fik i alt 5 behandlinger. I forbindelse med rygestoppet blev jeg også behandlet for mit KOL, hvilken har medført at dette også er markant bedre.

Læs hele anbefaling

Spændinger i nakke, nakkesmerter (hold i nakken), skulder og -smerter i højre arm.
- Hanni Yassin

Akupunktur behandling: Akutte skuldersmerter, et stort hold i nakken og smerter ud i arm og finger. Efter at jeg havde fået 3 akupunktur behandlinger forsvandt smerterne, og både nakke, skulderen, armen og finger kunne bruges igen helt normalt.

Læs hele anbefaling

Låst kæbeled og behandling af nakkespændinger
- Sissel

Akupunktur og massage behandling: Jeg havde problemer med kæben, mit kæbeled var låst i en lukket position, og blev derfor undersøgt hos tandlæge og kæbekirurg. Efter at jeg havde fået nogle behandlinger blev kæbeleddet normaliseret med akupunktur og massage.

Læs hele anbefaling

Akupunktur behandling imod kvalme under graviditet
- Gry Aakjær

Akupunktur behandling: Jeg fik voldsom kvalme under min graviditet. Den startede for alvor i uge 5-6. I uge 8 kom jeg hjem fra en uges ferie, hvor jeg havde ligget syg med opkast og gennemgribende kvalme – hele døgnet. Havde tabt mig meget og var meget drænet for energi. Jeg blev til sidst indlagt og fik drop, da jeg intet kunne holde i mig. Lægerne kunne ikke hjælpe, udover gode råd. Det var et mirakel ! Min kvalme forsvandt som dug for solen.

Læs hele anbefaling

Smerter i håndled, albue og ankel.
- Jette H.  Ikast

Akupunktur behandling: 6 år med smerter i håndled og operation uden resultat. Lægerne havde opgivet mig. Jeg blev behandlet med akupunktur, og har ikke længere problemer med håndleddet...... 

Læs hele anbefaling


Ansigtslammelse, smerter i venstre arm og svært ved at bøje højre pegefinger 
- Lars Olsen

Akupunktur behandling: Jeg henvendte mig til sundtlegeme.dk for at forhøre mig om det var mulighed, at hjælpe mig med min ansigtslammelse. I 2008 fik jeg i venstre side en ansigtslammelse som efterfølgende begyndte, at brede sig til højre side. Heldigvis blev den højre side ikke så hårdt ramt.

Læs hele anbefaling

Immunforsvaret, bihulebetændelse og stress
- Sofie Rønde Rasmussen

Akupunktur behandling og øvelser: I en del år har jeg været let til at blive syg, og i en længere periode døjet med bihulebetændelse endvidere tendens til at føle mig stresset.

Læs hele anbefaling

kvinde som har albuesmerter (golfalbue)

Hvordan undgås forværre af tennis- og golfalbue?

Forbyggelse af tennisalbue og golfalbue ved at nedsætte belastningen som påvirker albuen, så derfor prøv at undgå belastninger og bevægelser som fremkalder smerte.

Smerter efter 4 uger ?

Kontakt din læge

Akutte albuesmerter er lette at behandle end kroniske albuesmerter.

 

Tennisalbue og golfalbue - akupunktur Århus ved sundlegme.dk 

sundtlegeme.dk - akupunktur Århus