Tennisalbue og golfalbue akupunktur

Akupunktur effektiv imod akutte og kroniske albuesmerter -tennisalbue og golfalbue

sundtlegeme.dk - akupunktur Århus - RAB registreret akupunktør John Bregnhøj  

*Et solidt erfaringsgrundlag. Hverdage 10 - 17 ***  21900559  Langelandsgade 16 - 3 th. - 8000 Aarhus C. og

Hammershusvej 43 - stuen tv. - 8210 Århus V.

 

Tennisalbue og Golfalbue

Årsager og Symptomer: Albuesmerter, der manifesterer sig som tennisalbue eller golfalbue, er ofte resultatet af gentagne bevægelser, der belaster musklerne og senerne omkring albuen.

 

 

albuesmerter efter overbelastning ved mand

Albuesmerter hvad er det?

Tennisalbue, golfalbue, musearm eller nakkeproblemer
  • Tennisalbue er en smerte på ydersiden af albue
  • Golfalbue er smerte på indersiden af albue
  • Musearm er håndledssmerter som stråler op i albuen, hånden og fingre
  • Nakkeproblemer eller nakkesmerter som stråler ud til albuen

Årsager til Albuesmerter

Tennisalbue og golfalbue opstår typisk på grund af gentagne armbevægelser, som ses ved sportsgrene som tennis, golf eller andre aktiviteter, der involverer gentagne armbevægelser. Desuden kan overdreven brug af computermusen, gentagne løft eller en dårlig arbejdsstilling også være årsager. Albuesmerter kan også skyldes nakkesmerter eller nakkeproblemer.

Ved en tennisalbue

Er der forandringer i senen, -eller der hvor de hæfter i fingrenes muskler (strækkemuskler) på ydersiden hvor er det gør mest ondt. Det kan være en betændelsestilstand (inflammation) eller slidforandringer.

Ved Golfalbue

Er forandringer i en af senerne på indersiden, de fingermuskler som bøje fingrene -og smerterne vil være på indersiden af albuen. Her er det samme som ved tennisalbue betændelse eller en slitage. Smerterne opstår ofte ved kortvarige og en intens overbelastning, f.eks. ved længere tids belastning hvor der samtidig er en vridende bevægelse hvor albuen påvirkes.

 

Hanni Yassin anbefaling efter akupunktur behandling af albuesmerter, hold i nakke -og skuldersmerter

Behandlet for albuesmerter læs anbefalingen

Albuesmerter, nakkesmerter (hold i nakken), skulder og -smerter i højre arm.
- Hanni Yassin

Jeg fik akupunktur imod: Akutte skuldersmerter, albuesmerter, et stort hold i nakken. Da jeg havde fået 3 akupunkturbehandlinger forsvandt smerterne i nakke, skulderen, albue, armen og finger kunne bruges igen helt normalt.

Læs hele anbefaling

 

ung mand som har overbelastningsskade af albue efter for tunge vægte

Funktionsnedsættelse af arm

Ved tennisalbue og golfalbue opstår der en funktionsnedsættelse som f.eks. være ved at løfte ting, holde fast på ting, let til at tabe ting ud af hænderne, vanskeligt ved at skænke og hælde op. Når armen bruges gør det ondt i den. Forsætter funktionsnedsættelsen er det vigtig at din læge undersøger det nærmere.

 

Diagnosticere tennis- og golfalbue

For at diagnosticere tennis- og golfalbue kan lægen udføre en fysisk undersøgelse og teste albuen, samt teste senerne for at fastslå den nøjagtige lokalisering og årsag til smerten.

 

Symptomer og Diagnose

Symptomer kan være f.eks. være: Smerter og ømhed, udstråling af smerter i finger, -og forværring ved belastning. Det kan forværres i løbet af dagen, afhængig hvor meget albuen belastes kan symptomerne forværres.

 

Albuesmerter i længere tid

Kan der ofte være smerter i armen i hvile, som kan skyldes brist i bindevævet. Bindevævet bliver irriteret, -og der vil opstå inflammation (betændelsestilstand) i området ved albuen som givet en smerte.

 

kvinde som modtager øre akupunktur imod stress

Akupunktur tennisalbue og golfalbue smerter

Akupunktur som Behandling: Akupunktur har vist sig at være effektiv til behandling af både akutte og kroniske tilfælde af tennisalbue og golfalbue. Gennem placeringen af tynde nåle på bestemte punkter på kroppen stimulerer akupunktur energiflowet og hjælper med at lindre smerter, reducere inflammation og fremme helingen af beskadigede væv.

Akutte og kroniske smerter

Akupunkturbehandling er effektiv til at behandle akutte som kroniske tennisalbue og golfalbue smerter.

Tilgang til Akupunktur:

sundtlegeme.dk tilbyder vi en bred vifte af akupunkturbehandlinger, der sigter mod at lindre tennisalbue og golfalbue. RAB-registrerede akupunktør, John Bregnhøj, har hjulpet mange klienter med at genoprette deres albues sundhed og tennisalbue og golfarm smerter er væk.

Vil du vide mere?

Kontakt sundtlegeme.dk - akupunktur Århus

 

Læs alle anbefalinger hvordan akupunktur har hjulpet

Glade klienter hos sundtlegeme.dk / akupunktur Aarhus

 

Hvordan virker akupunktur imod albuesmerter?

Akupunkturbehandling imod albuesmerter
Skyldes årsagen nakkesmerter, musearm, golfalbue eller tennisalbue vil akupunkturnålene være med til at løsne op for årsagen til energiblokeringen (stagnation af energi). Akupunkturbehandlingen får muskelspændinger til at slippe som der opstår i forbindelse med smerter i albuen.

Ved sundtlegeme.dk - akupunktur Aarhus anvendes:

 

Akupunkturbehandling imod håndledssmerter

Vigtigheden af Tidlig Behandling

Akutte albuesmerter er lettere at behandle end kroniske tilstande, så det er vigtigt at søge professionel hjælp så tidligt som muligt. Akupunkturbehandling har vist sig at være særligt effektiv, selv i tilfælde hvor smerterne har været til stede i længere tid.

 

Nakkesmerter, smerter i venstre arm og fingre
- Jimmy Pedersen

Akupunktur behandling: 15 år med spændinger i nakken og smerter,  som nu var smerterne begyndt at gå ud i venstre arm og finger. Det umulige skete, at jeg aldrig havde troet kunne lade sig gøre.

Læs hele anbefaling

Rygestop, KOL (rygelunger), rygsmerter, stress og vrede.
- Alice T. Bojsen

Akupunktur behandling: Mit forbrug var dagligt 60 cigaretter dagligt, og startede med at ryge som 11-årig. Min rygetrang er fuldstændig væk, og har ikke røget siden. Jeg fik i alt 5 behandlinger. I forbindelse med rygestoppet blev jeg også behandlet for mit KOL, hvilken har medført at dette også er markant bedre.

Læs hele anbefaling

Spændinger i nakke, nakkesmerter (hold i nakken), skulder og -smerter i højre arm.
- Hanni Yassin

Akupunktur behandling: Akutte skuldersmerter, et stort hold i nakken og smerter ud i arm og finger. Efter at jeg havde fået 3 akupunktur behandlinger forsvandt smerterne, og både nakke, skulderen, armen og finger kunne bruges igen helt normalt.

Læs hele anbefaling

Låst kæbeled og behandling af nakkespændinger
- Sissel

Akupunktur og massage behandling: Jeg havde problemer med kæben, mit kæbeled var låst i en lukket position, og blev derfor undersøgt hos tandlæge og kæbekirurg. Efter at jeg havde fået nogle behandlinger blev kæbeleddet normaliseret med akupunktur og massage.

Læs hele anbefaling

Akupunktur behandling imod kvalme under graviditet
- Gry Aakjær

Akupunktur behandling: Jeg fik voldsom kvalme under min graviditet. Den startede for alvor i uge 5-6. I uge 8 kom jeg hjem fra en uges ferie, hvor jeg havde ligget syg med opkast og gennemgribende kvalme – hele døgnet. Havde tabt mig meget og var meget drænet for energi. Jeg blev til sidst indlagt og fik drop, da jeg intet kunne holde i mig. Lægerne kunne ikke hjælpe, udover gode råd. Det var et mirakel ! Min kvalme forsvandt som dug for solen.

Læs hele anbefaling

Smerter i håndled, albue og ankel.
- Jette H.  Ikast

Akupunktur behandling: 6 år med smerter i håndled og operation uden resultat. Lægerne havde opgivet mig. Jeg blev behandlet med akupunktur, og har ikke længere problemer med håndleddet...... 

Læs hele anbefaling


Ansigtslammelse, smerter i venstre arm og svært ved at bøje højre pegefinger 
- Lars Olsen

Akupunktur behandling: Jeg henvendte mig til sundtlegeme.dk for at forhøre mig om det var mulighed, at hjælpe mig med min ansigtslammelse. I 2008 fik jeg i venstre side en ansigtslammelse som efterfølgende begyndte, at brede sig til højre side. Heldigvis blev den højre side ikke så hårdt ramt.

Læs hele anbefaling

Immunforsvaret, bihulebetændelse og stress
- Sofie Rønde Rasmussen

Akupunktur behandling og øvelser: I en del år har jeg været let til at blive syg, og i en længere periode døjet med bihulebetændelse endvidere tendens til at føle mig stresset.

Læs hele anbefaling

Hvordan kan en tennis- og golfalbue behandles?

Formålet med akupunkturbehandlingen er at fjerne, lindre smerterne eller fjerne denne, endvidere dæmpe eller fjerne betændelsestilstanden.

Du bør undgå

I en periode hvor du få akupunktur er det godt at undgå aktiviteter og belastninger som fremkalder smerter i albuen.

Det kan være en god ide at tage et støttebind på albuen hvis albuen belastes. Du kan forbedre din albue ved at få instruktion i øvelser som er målrettet imod tennisalbue og golfalbue.

Tennisalbue også ofte ved forkert brug af mus ved computeren hvor du bøjer håndleddet for meget. Det er der heldigvis råd for, da der findes hjælpemidler som kan aflaste håndleddet.

Smerter som opstår

Anvend is i et håndklæde som kan være med til at dæmpe smerten.

Vil du vide mere om overbelastningsskader og sportsskader?

Skinnebensbetændelse?

Klik her

 

kvinde som har albuesmerter (golfalbue)

Hvordan undgås forværre af tennis- og golfalbue?

Forebyggelse af tennisalbue og golfalbue ved at nedsætte belastningen som påvirker albuen, så derfor prøv at undgå belastninger og bevægelser som fremkalder smerte.

Smerter efter 4 uger?

Kontakt din læge

Akutte albuesmerter er lette at behandle end kroniske albuesmerter.

 

Tennisalbue og golfalbue - akupunktur Århus ved sundlegme.dk 

 

sundtlegeme.dk - akupunktur Århus

Langelandsgade 16, 3 th. - Aarhus C.

 *Hverdage kl.10 - 17

Akupunktør (RAB registreret)

***John Bregnhøj